Ledighet går alldeles för fort…

… fast egentligen hade det varit konstigt annars (när även jobbveckorna rusar iväg, menar jag). Har inte kommit på hur / om jag kan ändra radavstånd än, men börjar misstänka att jag måste ändra tema då… eller inte, men jag vet att det slutar snöa i morgon i alla fall (enligt en ruta jag kryssade i någonstans)! Lite synd, faktiskt… gillar snö som dalar, så länge det inte är på riktigt 🙂 .

Lovets kvällar, läs nätter…
Nå, fördriver ledighetens sena kvällar och nätter med att städa i datorn, och håller som bäst på med att organisera om sparade filer och flyttar dem till passande mappar. Har bla en ”Diverse” mapp med allt från lösenord och julkorts-adress-lista… till utkast – research, om man så vill! – till framtida bloggar (som har passerat ”framtida” för längesedan och nu kan raderas med gott samvete).

  004

Håller också på med att kopierar ner de färdiga bloggarna från nätet – en i taget! – till mappar… en för varje år. Kommer att ta ett tag (254 stycken), eftersom jag rättar stavfelen samtidigt…
Detta går inte på en kafferast, eftersom rättstavning aldrig varit min starka sida, och lär förmodligen inte bli i framtiden heller… även om jag slutat ringa mamma varje gång jag tvekar – fick en ordbok! – om det ska vara dubbelt av någon bokstav, eller inte  😉 .
”-Men det ser du väl… blandat med; -Det hör du väl!”, tillhörde standardsvaren, men nej!; Jag såg / ser det inte, och vad värre är… jag hörde det inte heller 😦 !

Långt senare har jag upptäckt att jag lyssnade på fel bokstav… det var ljudet på bokstaven framför ev enkel- dubbelstavning som ändade längd. Ja ja… jag har också lärt mig att dubbelstavning ska följs av vokal, även om undantag finns (och undantagen stavar jag fortfarande fel på). Skenar då fantasin glömmer jag dessutom ändelserna på vart och vartannat ord… vilket skulle kunna förklaras med att jag tänker fortare än jag skriver.
Det hade väl iochförsig inte gjort så mycket, OM jag bara sett det efteråt, men nej… så vad blir diagnosen? Vad lider jag av? Någon bokstavs diagnos, eller kanske fattas det några bokstäver 😉  .
Lägg där till en del ord som jag skyller på min dialekt, tex annas, brevid, igentligen och imot … som jag stavat fel till hur många gånger som helst, så förstår var och en att detta är ett tidskrävande projekt 🙂 .

Allt detta och lite till…
…samtidigt med bra TV program, tex ”deckarna” med Galli i huvudrollen (visst vad de i Ronjas Helvetesgap, eller?) och ABBA, Roxette och Tour de ski… inte så konstigt att tiden går fort 🙂 .

008

– Hej grabben, du har en skön stil!

(för att citera djungelbjörnen Baloo)… en trevlig fortsättning önskar jag er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ledighet går alldeles för fort…

  1. Ping: Ledighet går alldeles för fort… | Fantasin skenar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s