Marängtårta från Piäddegården…

Känner Ni för att baka en mumsig 30x40cm tårta, så kommer receptet här:

Marängtårta från Piäddegården
(eller Gerds marängtårta… kärt barn har många namn)
Piäddetårta

Marängbotten x 2

  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 6 dl Rice Krispies (Kellogs frukostflingor)

Gör så här: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare 5 min… Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på en braspanna med smörpapper i botten och grädda i 140grader i ca 1 timme. Den ska vara riktigt torr.
Fyllning

  • 2 dl vatten
  • 5 msk mjöl
  • 100 g mörk block choklad
  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 6 dl vispgrädde

Gör så här: Koka ihop vatten och mjöl till en tjock smet, vispa i bitar av choklad och smör, vispa tills allt har smält. Tillsätt Florsocker och äggulor och vispa till en tjock kräm.

OBS: att man ev. får öka mängden florsocker när krämen kallnat… den ska vara lite lagom seeeeeg!

¤ Bred den riktigt kalla krämen på den ena maräng bottnen (hit kan du förbereda dagen innan).
¤ Vispa grädden och bred över krämen, lägg den andra bottnen ovanpå.
¤ Ringla lite smält blockchoklad över tårtan….. Låt den gärna stå svalt en stund för servering!

Ha en bra dag… och njut av Solen !
Annonser
Det här inlägget postades i Ätbart?. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Marängtårta från Piäddegården…

  1. Solsi skriver:

    Den här såg smarrig ut, den skall jag göra till barnbarnets födelsedag om två veckor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s