Doktorn höll sitt ord…

… så här trillar nu in remisser till allt möjligt, allt från nya blodprover och Aclasta dropp till arbetsterapeut och sjukgymnast. De sistnämnda finns på Rehab i Karlskrona (BARA nio mil dit)… blodproverna lämnas i Sölvesborg och droppet fås i Karlshamn. Rena Blekinge resan ju 😉 …

Blodprovet och Aclasta droppet är redan avklarat. Det är egentligen ett medikament mot benskörhet – och där ligger man risigt till… dels som reumatiker, men även som inbiten kortisonknaprare – som man får i droppform. Det börjar med två glas vatten och två Panodil – eftersom den vanligaste biverkningen är influensasymtom med frossa och feber – , innan ett lämpligt kärl i armvecket letas upp… vilket inte är det lättaste, eftersom jag bara har en åder i vänsterarmen som funkar någorlunda (har jag blivit varse genom åren), tom luttrade punkterare på labb brukar ha problem att hitta blod, och nu var det dessutom en nål för dropp som skulle sättas. Tja, ådern sprack förstås… så det blev till att försöka i högerarmen i stället. Problemet är att där gör blodkärlet en nittiograders sväng i armvecket, följt av ytterligare en nittiograders sväng 🙂 … men för att göra historien kort, så lyckades det och jag fick mitt dropp. Det hela avslutas med ytterligare två glas vatten (toa, here I come).

???????????????????????????????

Kortison är en suverän medusin, men nu är det tänk att jag ska sluta med den och tar därför bara en halv tablett varannandag, varvat med en hel de övriga dagarna… vilket gör att jag får bita av dem.

Fick en kopia i somras – http://www.zoopet.com/forum/entry.php?b=9250 – som jag tycket var svagare än originalet, vilket ingen trodde på riktigt… men efter att ha bitit i dem är jag ännu säkrare. De smakar nästan ingeting (den som någon gång bitit i en kortisontablett vet att det är beskare än beskt)…

—- ¤ —- ¤ —- ¤ —- ¤ —- ¤ —-

Planen på ”cat walken” – eller om det nu är en hylla med inbyggd gardinstång – går vidare. En ”hylla” är inköpt för ändamålet, och en gardinstång har jag i förrådet… men en golvlist (om det nu heter så…) som front ska jag ha (eller ”avramlingsräcke”), liksom en matta som ska klistras på hyllans ovansida.

008kop

Vi tränar inför vår ”cat walk” …

———————————————————————————————————–

PS: Fick jag feber och frossa… nja, kännes snarar som jag drabbats av en släng mykoplasma med bendarr och andfåddhet.

Det här inlägget postades i Katter, Reumatism. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Doktorn höll sitt ord…

 1. Solsi skriver:

  Hoppas du känner dig piggare nu. Härliga katter de är dock lite smalare än min feta Maxi.

  Gilla

  • Gunvor Persson skriver:

   Jodå, mykoplasma light släppte efter ett dygn cirka 🙂 .
   ”Lille” Pysen (i mitten på plankan!) låter hälsa till Maxi, att utan mat svälter man ihjäl… flera gånger om dagen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s