Autofokus… på gott och ont

Min lilla söta kamera och jag är oftast överens… allt jag gör är att sikta och trycka; si så där sjuttioelva gånger (vilket man kan göra i denna filmlösa värld), och bilderna blir som jag förväntar mig… ibland! Storleken och tyngden är perfekt för att jag ska stoppa den i fickan… men visst finns det tillfälle när jag önskar att jag haft en ”riktig” kamera… eller inte, för den hade jag säkert inte dragit runt på i vardagen som jag gör nu.

Dock har jag kommit på att i vissa situationer är den kass, det är tex ett helsike att få autofokusen att ”fästa” på en vattenspegel i en damm… av tio försök lyckas det kanske två gånger.

Kopia  av 013

Surt… när man råkar ha en damm med grodor som korpulerar så vågorna går höga och vill ha dem på bild. Nu är det inte bara kameran som är knäpp, utan även grodorna… för de jäklarna vill INTE vara med på bild.

???????????????????????????????

Jag hör på långt håll hur det morrar och knorrar – och plaskar i dammen – , men när jag närmar mig försvinner de ljudlöst ner i det grumliga vattnet. Nåja, de kan väl inte stanna under ytan hur länge som helst… men det kan dom, nästan. Vintertid kan de gå i dvala djupt ner i dyn i ett vattendrag… men som tur är verkar de inte det minsta intresserade av det nu 🙂 .

I fjor la de rom jättetidigt… och sedan blev det så kallt att den frös sönder, vilket resulterade i att det blev väldigt få yngel (man räknar att det behövs 3000 yngel, för att det ska bli fem vuxna grodor) och kanske inga nya grodor alls.

Kopia  av 027 Visst är de söta 🙂

De är oxå fridlysta, och får inte flyttas, varesig som vuxna grodor eller rom… bara så ni vet det 🙂

Kamera: Canon IXUS 1000 HS

Detta inlägg publicerades i Foto, Grodor, Sölvesborg... och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s