Nääää, vägen till Kina gick inte här heller…

???????????????????????????????

Gräver man ett väääldigt djupt hål… så kommer man till Kina!                    Åtminstone var det vad farmor påstod när jag var liten 😉 …

Trodde väl inte helt på det, men visst grävde vi… kanske inte för att vi ville till Kina, utan snarare för att vi hoppades hitta en vikingaskatt… eller iallafall en stenåldersyxa eller ett skelett. Vi hittade varken det ena eller andra, möjligen en gammal knycklig brännvinsflaskekork… och hur kul var det, men drömmen om guld och ädla stenar levde förstås kvar.

Vid barndommens utgrävningar i Lörby var den största utmaningen att den sandiga jorden rasade tillbaka i gropen i samma takt som vi hivade upp den… men ”hemma på min gata i stan” är problemet ett helt annat. Var man än kör ner en spade, så slår den mot sten.

Kopia av 012             ???????????????????????????????

Och är det inte ”riktig” sten… så är det cementbumlingar 😦 …

Inte kul, när man planterar ”lite” större växter (läs; träd)… och ett aber när staket och plank behöver bytas och hyfsat djupa hål behövs för plintarna. Plintar som dessutom helst ska sitta med lika långa mellanrum…

???????????????????????????????            ???????????????????????????????

Man skulle ju kunna tro att det är kalhygge i min trädgård – efter motorsågsmassakern – men så är som synes inte fallet :-).

Ha en bra kristi himmelsfärds dag – eller Europadagen 2013 – var ni nu är 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nääää, vägen till Kina gick inte här heller…

 1. Camilla skriver:

  Hehe… det där påminner om huset vi bodde i förut. Huset låg uppe på en rullstensås. Vart man än försökte anlägga en rabatt eller plantera en buske så var det massor av sten i vägen!! Men måste få fråga.. Vad gör cementbummlingarna i marken?? :confused:

  Gilla

 2. Gunvor Persson skriver:

  Jadu, bra fråga 🙂 …

  Två av bumlingarna är sk renastenar (eller gränsmarkeringar). De övriga härstammar kanske från något tidigare plankbygge…när man inte lyckats komma ner med plintar utan fått gjuta ner stolparna på plats. Marken är nämligen full med sk sprängsten… och där under väntar Ryssberget.
  Detta huset – och de övriga på gatan – är sista utposten, kan man säga. I söder ligger Sölvesborg (och havet)… och utanför tomten i norr börjar skogen och Ryssbergets sluttningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s