Rock-Jimmy… eller Sweden Rock nästa!

Bokrecension… hm, ett ord som JAG kan stava på säkert fem olika sätt utan att det blir rätt… men som tur är finns ju google. Var bara ute efter hur det stavades, men hittade dessutom en mall för hur en dylik recension skall se ut… ok, då är det väl lika bra att göra ”det” efter konstens alla regler 😉 …

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Recension av [Bokens titel] av [författarens namn]

Ingress

Ingressen innehåller:
• Bokens titeln med eventuell förklaring av denna
• Kort presentation av författaren
• Bokens genre och eventuell huvudfråga

Bokens handling
Denna del av bokrecensionen beskriver bokens innehåll i relativt och objektiva stora drag (inga spoilers: som exempelvis vem mördaren var eller liknande).

—- ¤ —- ¤ —– ¤ —- ¤ —– ¤ —–

Recension av Rock-Jimmy av Lasse Anrell & Mati Lepp

Jimmy drömmer om att bli rock-stjärna, precis som Jimi Hendrix. Inte det lättaste… när det bara är innebandy som gäller på fritids, och man inte får röra pappas Fender Stratocasta 😦

Boken om Rock-Jimmy är skriven av Lasse Anrell och illustrationerna står Mati Lepp för. Anrell är kanske mest känd från ”Sikta mot stjärnorna” och Aftonbladets krönikor… men har också skrivet en hel rad böcker, däribland några barnböcker (bla. böckerna om Spinkis).

Bokens genre och eventuell huvudfråga? Hm, nu blev det svårt… en barnbok som även är rolig för vuxna att läsa, OM det nu finns någon sådan genre 😉 .

Jimmy bor med mamma, pappa och storebror Danne i en lägenhet. I samma hus bor Linda och de två brukar samla burkar som de pantar. Linda köper affischer på Mikael Jackson – för han är så söt – för sina pengar, och Jimmy köper rock skivor. Allra helst med sin namne Jimi Hendrix… tänk om man kunde spela gitarr som honom, men Jimmy får nöja sig med att spela på Dannes tennisracket.

En dag kommer pappa hem med en riktig värsting gitarr, en Fender Stratocasta. Det är bara ett fel… pappa hänger den högt upp på en vägg och Jimmy får inte röra den, men ibland lyckas han tjata hål i mammas öron och hon lyfter ner den. Då kan han och Linda (på piano) spela i timmar…

På fritids är det innebandy som gäller… inget kul alls, och en dag råkar han träffa en tjej på örat med ett snett skott. Julia – som tjejen hette – blir vansinnig och rusar efter den flyende Jimmy… och ett slagsmål utbryter när hon kommer i fatt honom. Barnen samlas snabbt runt slagskämparna… och börja skandera Jimmy, Jimmy, Jimmy… ända tills Kurre på fritids avstyr handgemänget. Han har dock inte sett hur det började och ger Jimmy skulden…

Sårad långt in i själen springer Jimmy därifrån… det var ju inte han som slog en tjej – som Kurre trodde – utan Julia som brottade ner honom 😦 .

Kurre inser sitt misstag och åker hem till Jimmy på kvällen, men blir stående i trapphuset en stund… bakom lägenhetsdörren hör han hur Jimmy och Linda spelar och det låter bra. Väl inne hos dem föreslår han att de ska starta ett band på fritids, men det behövs en basist och sångare oxå… och han vet vem som skulle vilja sjunga nämligen ingen mindre än Jimmys antagonist Julia…  Ska de verkligen låta henne vara med i bandet?

Nu skall man ju inte avslöja några mördare eller så i en recension, men deras band Rox 5 fick chansen att spela för publik… liksom bandet The Black Day på mitt jobb 🙂 .

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Plötsligt händer det… Det som började men en spelning på invigning av aktivitetshuset i Sölvesborg slutade med en inbjudan på stående fot till att spela… – håll i er nu! – på Sweden Rock! Inget är omöjligt, påstod Gunde Svan en gång i tiden… och jag tror minsann han hade rätt.

Följande text klippt från http://www.swedenrock.com/                                             ”I samband med invigningen för aktivitetshuset Skofabriken, som ligger i samma lokaler som Sweden Rock-kontoret, för ett par veckor sedan uppträdde bandet The Black Day. Gruppen består av sju 9-åringar och spelar klassisk hårdrock. De repar på lunchrasterna i Möllebacksskolans ”Musikrum”, som är ett projekt skapat för att främja barns musicerande tillsammans. Sådant vill vi förstås uppmuntra, så nu ger vi The Black Day chansen att uppträda på Sweden Rock Festival!

The Black Day kommer att spela i tio minuter med start klockan 18.00 på onsdag, dvs precis innan Threshold-konserten. Kom dit och ge ditt stöd när The Black Day gör sin andra spelning någonsin!

Förutom den lite kortare speltiden behandlas The Black Day som alla andra band på festivalen och får likadana buddokument, förproduktion, linecheck, catering, gästlista, hjälp med backline och riggning av trummor med mera. De kommer även att få en rundvisning bakom scenerna tillsammans med produktionsansvariga för att få en ordentlig inblick i hur det går till på en rockfestival.”

The-Black-Day-sepia

Det här inlägget postades i Bokrecension, Sölvesborg..., Sweden Rock och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Rock-Jimmy… eller Sweden Rock nästa!

 1. Camilla skriver:

  Rock-Jimmy har jag läst med barnen. 😀 Så otroligt roligt för dessa barn att få denna chans!! ❤

  Gilla

  • Gunvor Persson skriver:

   Lasse Anrell skriver bra, både lite bitska kåserier om sport… och kan dessutom ”sänka” sitt språk till ett barns nivå. Hans fotbollsböcker om Spinkis, Katta och Costas är mycket populära bland 6-åringar.

   Gilla

 2. Gunvor Persson skriver:

  Det är jättekul 🙂 !
  Efter att ha hört dem (+ några band till på Möllebackskolansdag idag) är jag helt övertygad om att dessa små stjärnor inte bara kommer att klara av trycket… de kommer att göra succe 🙂

  Gilla

 3. Camilla skriver:

  Håller tummar och tår att de klarar hålla nerverna i styr!!! 🙂

  Gilla

 4. Gunvor Persson skriver:

  Jag oxå… bara minuter till det är deras tur nu!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s