Sweden Rock…

Bor man – som jag – i Sölvesborg, har man ca 1 mil till Sweden Rock. Denna minst 20-åriga festival behöver väl ingen närmre presentation egentligen, den är känd långt utanför Sveriges gränser… men trots att det är ”hemmaplan” för mig så har jag aldrig varit där… LITE PINSAMT, FAKTISKT!

Feg som jag är – trafiken är INTE att leka med – har jag försökt hålla mig så långt borta som möjligt från Norje just den veckan… ända till i går.

En vanligtvis nattvandrande kompis var ledig från vandrandet, men skulle trots det ut och ”patrullera” området utanför själva festivalen, och tyckte att det var på tiden att jag gjorde Sweden Rock debut. Utanför finns mängder med försäljning av allsköns attiraljer som en hårdrockare kan tänkas behöva… och även sådant som man inte hade en susning om att man måste ha 😀 …

Detta visst jag om i går morse – torsdagen den 6 juni – men eftersom vi inte skulle åka ut  förrän vid 21-tiden… roade jag mig med att trimma av de ängar som vanligtvis kallas gräsmattor. Det blir äng av gräsmattor om man inte klipper dem i tid… bara så ni vet det  😉 …

Varmt var det i trädgården… och svettigt, men jag hade gott om tid… trodde jag, ända tills den vanligtvis nattvandrande kompisen kom och letade upp mig (är dålig på att svara i telefon i vanliga fall… och varför skall man göra det när man är ledig 😉 ?), och meddelade att det blivit ändrade planer; hennes utlandsboende son hade plötsligt ringt henne.

Han och familjen var i närheten och skulle till Sweden Rock för att se Kiss… varvid hon berättade för honom att även hon (+ jag) skulle dit, även om vi bara skulle vara utanför.

En stund senare ringde han upp igen… och hade ordnat biljetter till oss. What?!? Ska vi IN på Sweden Rock? Plötsligt blev det lite panik… duschen, here I come!

Men vägen in var sannerligen inte spikrak… sonen, hans sambo och hans i Sverige boende söner åkte ut först, och knappt var ”vår” chaufför tillbaka för att hämta oss gamla tanter innan larmet gick.

???????????????????????????????Småkillarna behövde pass för att bli insläppta (barn under 13 år går in fritt, men de såg äldre ut). Pass, som fanns i en stad tre mil bort… Tja, vad fanns att göra… bara att passera festivalområdet utan att passera kassan.

???????????????????????????????

???????????????????????????????Klockan tickade vääääldigt fort, och här återstod det tre mil tillbaka till  Norje…

Väl avsläppta utanför Norje skulle E22 korsas till fots… bland folk, folk och BILAR.        Hjälp alltså! Bilar – vars förare säkert redan var ganska irriterade av att sitta fast i kön – skulle dessutom ta hänsyn till en massa människor vars trafikvett försvann i samma takt som  musiken från Sweden Rock brölade ut i den ljumma sommarkvällen… inte kul, men det var bara att blunda (nä!) och hoppas att man kom över helskinnad. Huga…  men vi fick våra band till slut 🙂 .

???????????????????????????????Första gången jag blivit visiterad… men både jag och kameran kom igenom utan protest.

???????????????????????????????

???????????????????????????????AMON AMARTH… från Tumba! http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4 … knappt att man vågar säga det, men jag gillade dem bättre än de gamla legendarerna Kiss.

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

???????????????????????????????Balansproblem var det i öltältet… tyvärr såg man inte scenen härifrån (och jag förstår varför), men man kan väl inte få allt 😉

???????????????????????????????Kiss finns där framme… erkänner att jag aldrig varit något större fan av dem, och lär inte bli det efter det här heller 😉

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

”En liten kille på 7 år berättade häromdagen (på jobbet), att han skulle se Kiss… och jag retades lite tillbaka och undrade om han skulle titta på de gamla gubbarna 🙂 . En diskussion följde förstås… där han inte trodde mig när jag påstod att Kiss spelade ihop redan när jag växte upp. ”-Inte detta Kiss… måste varit ett annat Kiss, för dessa är inte gamla!”. Jodå, det är samma Kiss… fråga mamma & pappa sedan. 

Han tog mig på order – säkert för att bevisa att jag hade fel – … och i onsdags berättade han att en Kiss var 63år 🙂 …”

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —-

Kissgubbarna såg jag inte alls, men väl den gigantiska blinkande spindeln… eller krabban.

Kopia av 102
Halv ett sa ”gubbarna” Godnatt… och vi – inklusive en jäkla massa folk – gick mot utgången. Vid det här laget visste vi (mobilen funkade typ en gång på tio) att småkillarna redan var i Sölvesborg, och ”vår” chaffis redan var på väg mot Norje igen… så det var bara att försöka ta sig ut och ner – och ÖVER! – E22 igen.

???????????????????????????????Scenen sedd från utgången… här hade man kanske sett gubbarna oxå 🙂 ! 

norje1

Go, go, ner för backen go… samtidigt som Kiss gick på scenen igen för extra nummer, bla ”I was made for lovin´you”  http://www.youtube.com/watch?v=CmELf8DJAVY . Åh, den gillar jag… mycket 🙂 .

???????????????????????????????Ju närmre vägen vi kom, ju varmare blev det… om det beror på asfalten eller bilavgaserna låter jag vara osagt ;-).

???????????????????????????????Väl nere på E22 gällde det ”bara” att ta sig över nämnda väg, för att komma till samma ställe som vi lämnades av på. Gick hur bra som helst… om det sedan berodde på att jag blivit van att kryssa mellan bilarna, eller om det var pga att trafiken stod totalt stilla låter jag oxå vara osagt 😉

 

norje (2)

”- Hm, tror inte vår chaffis blir glad över att köra in här (där han släppte oss tidigare) precis”.

Telefonkontakt lät berätta att han satt i en stillastående kö vid rondellen ca en 1 km söder om oss…. kanske borde vi gått mot Lörby / Sölvesborg i stället? Nä, hade inte varit lätt för honom att stanna och plocka upp oss på E22 heller…

???????????????????????????????Ny checkpoint bestämdes till macken en bit därifrån… problemet var bara att vi var inte var ensamma om den ideén heller :-/ .                                                                                    Tillbaka över E22 (på övergångsställe denna gången), för att försöka hitta ett ställe på ”rätt” sida vägen för bilen att stanna…

Jodå, vi hittade ett bra ställe… vid en liten camping 😀 !

Planen var att köra genom gamla Norje hem, men en snabb blick ut över åkrarna förkunnade att ”alla” andra tänkt precis likadant, för där syntes ett stillastående pärlband av vita och röda billyktor…

Eftersom vi nu var på väg bort och inte hem… måste vi bort från E22 på något sätt, vilket slutade med att vi körde genom Gammalstorp istället, vilket vi var nästan ensamma om 😀 .

PS: Att köra mellan Norje – Sölvesborg tar högst 15 minuter i vanliga fall, nu tog det drygt 1,5 timme…

Det här inlägget postades i Sölvesborg..., Sweden Rock och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sweden Rock…

 1. Linnéa Runhage skriver:

  Åh, jag hade också velat gå på sweden rock! Får gå nästa år 🙂

  Gilla

  • Gunvor Persson skriver:

   He he, jag slank ju in på ett bananskal… skulle man kunna säga 🙂 … men hade inte haft ett dugg emot att åkt ut där i fredags igen (trots att jag INTE är någon hårdrocksfantast egentligen, så snacka om att det var ”smittsamt”).

   Gilla

   • Linnéa Runhage skriver:

    ja vissa har det bra 😉
    Oftast funkar man bra på festivaler även om det inte riktigt är ens ”stil”. Det är något med stämningen och atmosfären 🙂

    Gilla

 2. Gunvor Persson skriver:

  Jepp… tur skall man ha någon gång 😉 !
  Det som förvånade mig mest var nog lugnet som rådd däruppe… trots musiken som kom från alla håll samtidigt 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s