Dagen efter Sweden Rock…

… konstaterar polisen att det i vanlig ordning varit en lugn festival 🙂 …

Visst, i deras protokoll finns både stöld, våldtäkt, misshandel och ett dödsfall noterat – fast om man tänker på att Sweden Rock var utsålt (33 000 biljetter) och att minst lika många till vistades utanför – … så var det en lugn tillställning.

Dessa människor konsumerade tillsammans 150 000 liter öl… inmundigat vid 170 meter bardisk (vid 9 barer). På fredagen var det nästan kris… då både ölen och vattnet var på väg att ta slut!

500 000 pantburkar samlades in av 3000 arbetare, dessa ”jobbare” sorterade även 127 ton sopor… och servade de 200 vattenspolande toaletterna (hur många toa-rullar som gick åt vet jag dock inte).

120 försäljare såg till att allt – mat, tröjor, smycken mm – gick att få tag i för hugade spekulanter 🙂 .

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Vattenkranar på området såg till att festivalbesökarna INTE behövde köpa dyrt flaskvatten för att släcka törsten i hettan… det var bara att fylla på sin gamla flaska igen… och igen… och igen … och igen… så i går kväll (söndag) fick många i Sölvesborgs kommun krypa i säng med skitiga fötter.                                                                                                    Det var så illa att vatten fick köras ut med tankbil i stan… så idag fick alla ett SMS om att bevattningsförbud råder med omedelbar verkan. Pumparna klarade helt enkelt inte att pump upp vatten i samma takt som det förbrukades.

Nå, det är nog INTE bara Sweden Rocks fel… men eftersom det sammanföll med årets varmaste dagar, när många fyllde sina pooler och kämpade för att hålla gräsmattan grön… så blev det som det blev 🙂

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Ovanstående siffror är ”stulna” från Sölvesborgs tidningen… och där kunde man häromdagen läsa om en ganska komisk trafikolycka – om nu olyckor kan var komiska! – som hände på fredagsnatten…

???????????????????????????????På denna mack stannade både taxibilar och privatbilar för att plocka upp folk som skulle hem från festivalen på natten.

Här hade jag och kompisen oxå stämt träff med vår chaffis… men efter att kryssat mellan alla bilarna – och insett att djungelns lag gällde – sökte vi oss över vägen för att försöka underlätta för honom genom att stå på ”rätt” sida av vägen iallafall. Så där stod vi på infarten till en liten camping och spanade på pärlbandet av mötande bilar… inte den… nä nä, inte den heller… äsch, kom nu då!

På macken stannade en taxichafför och av någon anledning klev han ur sin bil… och han gjorde det UTAN att dra handbromsen. Gissa, bilen rullade förstås i från honom… och lyckade korsa E22 utan att orsaka någon olycka. Fortsatte in på campingen (där vi stått), törnade in i en husvagn… som for in i en annan husvagn… som åkte in i en…

Totalt blev FEM fordon skadade… men ingen människa, så det var en himla tur att vi inte stod där då.

Vad lärde jag mig här då? Jo, att ögon i nacken behövs… för min (vår) uppmärksamhet var helt riktad på den mötande trafiken… att någon skulle köra på oss bakifrån fanns inte!

Det här inlägget postades i Sölvesborg..., Sweden Rock, Väder / oväder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagen efter Sweden Rock…

  1. Mariadottir skriver:

    Vilken himla tur att ni inte stod kvar, fast som du skriver trots allt en ganska komisk olycka.

    Gilla

  2. Annelie skriver:

    Jo den olyckan stod att läsa om i tidningen, så det var nära ögat för dej =(………Å snart är det dax för nästa SRF med ett ständigt böstande över viken. Hoppas vinden ligger åt ett annat håll, själv vistas jag inte söder om Alholmen den veckan =)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s