Du är duktig!

”- Du är duktig!” säger ”folk” till mig, bara så där. Visst, beröm är väl aldrig fel om man verkligen gjort sig förtjänat av det… men problemet är att jag sällan gjort något för att få höra det. Då får orden snarare motsatt effekt och jag krymper. Jag vet vad personen syftar på… och jag uppskattar det inte. Ibland far dock den lede i mig och jag kan inte låta bli att frågar på vad sätt jag är duktig 😉 . Kan då inte personen som fällde kommentaren säga varför, utan svarar med ; ”-Jo, men du är jätteduktig!”… så är läget ganska kört, men det har hänt att jag traggat vidare (elak jag är!) – om inget annat, så för att testa var vederbörandes gränsen går. Vågar hen säga varför eller inte?

Det vågar hen inte :-D!

Det har aldrig hänt, och kommer sannolikt inte att hända heller! Men alla – även jag 😉 – får ju tycka och tänka vad de vill om allting, så jag accepterar hens åsikt… och tar första bästa chans att obemärkt avlägsna mig.

Det finns saker jag är duktigare på, än att ha reumatism – för DET är vad jag får beröm för! – än medel Svensson. Saker som jag alltid kunnat… utan att behövt anstränga mig.

Talang, brukar det kallas… en egenskap man bara råkar ha. Ett uttryck för en övergenomsnittlig fallenhet eller förmåga för någon verksamhet, i intellektuell, fysisk eller annan mening… om man frågar Wikipedia

Enkelt uttryckt, så betyder det att man har lätt för någonting… men det betyder INTE att egenskapen är som ett självspelande piano. Den måste underhållas… för annars blir den snabbt ganska ringrostig, även om det bara gäller att – för min del – rita. Låter kanske konstigt, men man tappar snabbt både känslan och snitsen för det. Ögat tappar kontakten med handen på något mystiskt otrevligt sätt…

Kopia av 001Är dock inte helt säker på om målet (målet? Jag har inget mål…) är uppnått när folk tror att det är svartvita foto…

003   002

På jobbet (i en förskoleklass) handlar mycket om att träna finmotoriken och vikten av att ha en korrekt pennfattning. Givetvis håller jag med om detta (två fingrar i kors), även om jag själv inte tror att det spelar så stor roll hur man håller i en penna egentligen… för det viktiga är kopplingen mellan handen och ögat. Hur man sedan tränar det är en hemlighet… nä, jag har helt enkelt inget svar 🙂 .

Vi brukar också påstå att ”alla kan inte vara bra på allt, men alla kan vara bra på något”… och så är det säkert 🙂 .

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Scan3”Gissa vad det är… eller ska bli, rättare sagt :-)… ”

      Scan4      Scan5

”- Jag ser linjen jag klipper efter…  gör du?”

Scan6     Scan7

”Inte på framsidan… och inte på baksidan heller!”

Scan8

” -Äsch… blidde inget bra 😦 .

Både kroppen och svansen skulle varit längre… och det hade gått att fixa med en penna, men med en sax är det oåterkalleligt, för man får bara en chans.

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Synd bara att man råkar ha en talang som man inte blir rik på, som Zlatan 😉

Nej då, jag är inte bitter … nu ska jag ut och bränna grannbaracken 😉 !                              Nä, jag ska byta patroner i grannens skrivare, för det är EN sak som jag är duktig på 😉

Det här inlägget postades i Reumatism, tecknade hästar :-), Tecknat :-), Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Du är duktig!

 1. Ping: Du är duktig! | Christer.L.Hansson

 2. sputnik56 skriver:

  Så härliga bilder

  Gilla

 3. Gunvor Persson skriver:

  Tack! Kan OM jag vill, skulle man kunna säga 🙂

  Gilla

 4. Camilla skriver:

  Vackra bilder! 🙂

  Gilla

 5. Vad duktig du är! Alltså på att teckna och klippa hästar, med eller utan reumatism.

  Gilla

 6. skvitt skriver:

  Jaha, men det var så duktigt att jag delade på fb.

  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s