Glöder… eller blöder ögon?

Tog ett nytt ryck med filmrullen från Lister Härad i allmänhet och Marna Nilsdotter i synnerhet idag. Det tog nästa två dygn för ögonen att återhämta sig sedan sist…
Eftersom det tog nästan två timmar för mig att traggla mig hjälpligt igenom en och en halv sida i domen om barnamordet den 23 juni 1785… så har jag bestämt att fotografera av alla sidorna, så kan jag sitta hemma och jämföra ord, stavning och handstil på nätterna 🙂 .

???????????????????????????????

Laddad till tänderna skred jag till verket med kameran i dag. Dessvärre var inte kameran lika laddad som jag… så den gav upp efter 138 bilder. 138 bilder är ca 50 sidor i domen om bäbisen Marna lade på lönn… och det återstår ytterligare ett antal sidor till från samma datum.

???????????????????????????????

… å har jag inte tappat sugen för länge sedan, så fortsätter rannsakningen den 28 juni 1785 🙂 …

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Hem några timmar, och sedan tillbaka till biblioteket för att vara behjälplig mellan 17.00-19.00 när föreningen – Sölvesborgs Släktforskarförening – hjälper hugade forskare genom kyrkböcker och att hantera AD online (från och med nu har vi förresten två abonnemang till på AD… totalt fem stycken + ett SVAR. Plus att vi får använda bibliotekets licenser… så på något sätt börja vi kännas ganska kompletta när det gäller program).

De två timmarna gick åt till att försöka lära en person gången genom böckerna… och tämligen snabbt kunde jag se på dopvittnen var det barkade… nämligen rakt in i Listersläkten, och inte nog med det… nästa vecka lär hen och jag bli släkt :-).

Det här inlägget postades i Sölvesborgs bibliotek, Sölvesborgs Släktforskarförening, Släktforskning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s