Valet 2014…

Jaha, så ska man göra sin plikt och lägga en röst på ett parti då… frågan är bara vilket???
Eftersom jag är kvinna borde min röst ligga på de rödgröna, eftersom de vinner stort om enbart kvinnor tillåts rösta… medan alliansen lär gå segrande ut striden om enbart männen fick rösta (… och i Sverige bor fler män än kvinnor… så egentligen är resultatet givet 😉 !).

val14-hogerlogga-jpg

Alliansen eller rödgrönt (placerat i bokstavsordning)?
Följer man opinion mätningarna… så har de rödgröna gått mot en säker seger hela året (ajdå… där föll tesen angående hur män och kvinnor röstar 😉 ), men sista veckan har alliansen stadigt knaprat in på dem. Sannolikt kommer de inte ifatt, men man ska aldrig säga aldrig (sk klyscha… ska man egentligen inte använda när man skriver, men jag kommer inte på något bättre).

Den rödgröna väljaren är mellan 50 och 64 år gammal, och har en offentlighetsanställning… medan alliansens väljare oftare är privatanställd. Miljöpartisten bor ofta i staden och är kvinna… medan den vanligast SD sympatisören är man. Medelåldern hos FI är låg… likamed förstagångsväljare = osäker väljare.

Summa summarum, så ”måste” jag vara rödgrön, eller hur 🙂 ?

—- ¤ —– ¤ —- ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Sanningen är den att jag tror att det kvittar lika vem jag röstar på… därmed inte sagt att jag inte har åsikter!

JAG tror… att det var en jäkla tur för oss – som så att säga har svenska rötter, men saknade ekonomiska möjlighet att ge ”oss” i väg en gång i tiden  – att USA öppnade sina gränser för de 1,3 miljoner svenskar (var tredje invånare) som flydde från svält och arbetslöshet. Dessa emigrerade genom att sälja vad de ägde och hade, och ge sig ut på sitt livs båtresa genom att korsa Atlanten…
Två tredje delar av dem stannade kvar i det nya landet… och gav indirekt oss, dvs ”fattiglapparna” i Sverige bättre möjlighet till både jobb och mat på bordet.

Så… jag tror inte på att det hjälper att enbart försöka undsätta dagens flyktingar på plats i överfulla läger. De flyr från krig och svält… visserligen till ett Sverige (som exempel) med hög arbetslöshet, men samma individer skapar oxå jobb ”för oss” inom tex skola och sjukvård.

JAG tror (kräver)… två sjukhus i Blekinge. Som det är nu har akuten stängt nattetid på det ena… vilket innebär sex till åtta timmars väntan på akuten på det andra, innan man är uppe på en sal. Lååånga timmar…
Så… nattöppet på båda sjukhusen, tack!

Vissa akutfall, tex ortopediska… går direkt till Karlskrona, även om Karlshamn ligger närmre OM olyckan händer i västra Blekinge…och de inträffar under tiden när båda sjukhusen är öppna. Hoppas det finns andra åkommor som går direkt till Karlshamn, även om de händer i östra Blekinge…

JAG tror inte… att sk kallade förste lärare bidrar till att höja standarden och dra de bästa lärarna till en skola… eftersom de utbildade lärarna är en bristvara. Många fler ”måste” utbilda sig och få behörighet att jobba inom skolans värld, och det måste ske nu….

JAG tror inte… på ungdomsjobb inom äldreomsorgen (även om de skall utbildas under tiden). Där finns redan nu personer som använder liftar (för att förflytta folk mellan säng, rullstol tex) alldeles själv, fastän det inte är tillåtet att göra så. Inte vet skillnad på bäcken och tvättfat… och dessutom inte vet vad det innebär att skriva under ett papper om tystnadsplikt.

JAG tror inte…  på generösare regler när det gäller narkotika, trots att jag fått preparat både i piller och intravenöst som ligger farligt nära att vara narkotikaklassat.

—– ¤ —- ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Tyvärr hittar jag inget självklart parti att rösta på… men sanningen är att jag redan har gjort min plikt, och lagt min röst på ett parti som jag aldrig tidigare röstat på (2010 tillhörde jag en av de 65938 som röstade blankt). Vilket det är?

För att citera Zlatan; Det är jävligt hemligt!

PS: För ca hundra år sedan var Chicago Sveriges näst största stad, OM man ser till antalet svenskar som bodde där…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Valet 2014…

 1. Gunvor Persson skriver:

  Jag inser att jag ligger farligt nära att bli kallad rasist nu, efter att ha skrivit ”sk svenska rötter”… men jag hittar inga bättre ord för vad jag menar.

  Gilla

 2. Camilla skriver:

  Jag var också kluven in i det sista. Men en sak visste jag i alla fall. Jag skulle inte lägga min röst på M! Och jag röstade faktiskt inte helt på ett och samma parti i de olika kategorierna. Nåja… nu blev det som det blev… Ett maktskifte och en jävla lekstuga! Hehehe….

  Gilla

 3. Gunvor Persson skriver:

  Precis! Lekstuga var ordet…

  Gilla

 4. Annelie skriver:

  Ordet rasist borde skrivas in i Obefintlighetsboken =)……Alla människor tillhör samma ras och punkt med det. Ja, den röra som skapats och det trams man sysslar med talar inte till Sveriges fördel. Tror jag, vi får se när det blir klart. Förvisso råder demokrati och vi har rätt att rösta på vilket parti vi vill, men jag säjer som du: (Å Zlatan) – Det är jävligt hemligt =)

  Gilla

 5. Gunvor Persson skriver:

  ASG! Det bestämmer vi…. tyvärr är det nog inte alla som vet vad Obefintlighetsboken innebär 🙂 .

  Gilla

 6. Ping: Sommaren 2014 var varm… | Fantasin skenar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s