Den slutliga nedräkningen…

… har börjat. Nerräkningen mot att stå på egna ben – bokstavligt talat (eftersom det varit si och så med det efter den 12 maj 2014) -, började med att träningsperioden på Specialistrehab i Karlshamn avslutades idag… eftersom jag uppnått målet på kort sikt, nämligen att kunna gå ca 500 meter inomhus med gåbord 🙂 .

Målet på lång sikt (att återgå till arbetet) känns dock väldigt långt bort fortfarande…

Mitt eget mål – som jag haft hela tiden – är att gå tur o retur över Sölvesborgsbron igen (återstår att se om det blir så). Det skulle innebär en nätt liten runda på ca 1500 meter… idag klarar jag kanske tio :-/ .Kopia av 075

Under merparten av denna tiden (drygt tre månader) har jag bott på ett korttidsboende i en annan stad och pendlat till Karlshamn två dagar i veckan… ett boende vars chef förbjöd mig att prata med anhöriga ute i matsalen. What?

Detta påstående var ren skär lögn, eftersom jag aldrig gjort det – vilket jag oxå sa! – , varpå jag istället avråddes från att prata med de andra boende vid måltiderna…

Fattade absolut ingenting, men fick veta att jag som kommunalanställd minsann borde veta vad tystnadsplikt var och vad det innebar. Fattade ännu mindre… sedan när fick jag tystnadsplikt UTÖVER det som rör mitt jobb?

”Svensson” får skriva på sociala medier om platser, resor och personer, medan jag INTE får namnge varesig plats eller personer där… tillika inte prata med anhöriga. Är man inte knäpp innan, så riskerar man garanterat att bli det…

Visst, idag råder yttrandefrihet i landet… så hen fick givetvis säga detta till mig, men ändå… hen kränkte mig å det grövsta, samtidigt som JAG inte kunde protestera eftersom jag inte fick uttala mig. Weird värld jag lever i just nu…

Nu är ju människor inte skapta för att hålla käft… så Specialistrehab spelade en viktig roll även på det planet, eftersom jag inte var försedd med munkavel där 😀 .
Ämne som avhandlats där är – förutom mina knä – musik, emigration, tävlingsmänniskor och dess motsats, yrke och fan och hans moster. Dock ej boendet, för man biter inte den hand som föder en…

Nå, vad innebär det i praktiken att vara färdigbehandlad då… ja, det vet jag inte riktigt än, men i och med att jag är utskriven från rehab så kan de inte sjukskriva mig i fortsättningen, utan det faller på vårdcentralens lott (och där har jag inte sprungit ner dörrarna tidigare, så jag har ingen speciell läkare).

När det gäller kontakt med ev sjukgymnast i framtiden är det oxå vårdcentralen som gäller… hemsjukvårdens sjukgymnast kan jag knappast motivera varför jag skulle få rätt till (även om jag har hemtjänst)… jag menar, har jag kunnat åka sjukresor till en adress så kan jag även åka färdtjänst till en annan.

Lite som ödets ironi, så spelades Europes; The final countdown på radion… när jag väntade på den sista sjukresan till Specialist rehab i Karlshamn. https://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

Det här inlägget postades i Knä..., Reumatism, Sölvesborgs bron :-), Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den slutliga nedräkningen…

 1. Gunvor Persson skriver:

  Kanske får jag fan för vad jag skrivet nu, men även jag har yttrandefrihet 😉 .

  Beträffande ”min” sjukgymnast så kommer jag aldrig att glömma dig… även om jag inte skriver ut ditt namn (vis av erfarenheten, skulle man kunna säga).

  Gilla

 2. Gunvor Persson skriver:

  Fått en tid på vårdcentralen den 15 april, kl 13.20… samma dag som sjukskrivningen går ut.

  Bestridit en räkning från korttidsboendet, som säger att jag varit där och ska betala för 28 dagar i februari… inte sant, eftersom jag låg på sjukhus i tre dagar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s