Första veckan i augusti 2014…

… fortsättningen på https://gunvorpersson1.wordpress.com/2014/12/25/nio-mil-till-panodilien-eh-karlskrona/

Så inträffade då det märkliga att jag var nere på röntgen INNAN remissen, vilket orsakade lite förvirring när de fick börja med att efterlysa nämnda remiss innan bilderna på vänster knä kunde tas 🙂 .

———————————————————————————–

Tillbaka på avdelningen vidtog sedan sedvanliga procedurer inför en operation… plus lite till. Mitt blodvärde går sällan över 115 i vanliga fall, och inte är det högre fyra dagar efter en operation precis… så därför ”blod dopades” jag under natten 😉 … gips2 (2)
29 augusti… bloddopning pågår (har nog tittat på för mycket idrott 😉 )

30 augusti… re-opererades vänster knä, och alla märlor och trådar togs bort.

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Utåt sett fanns ingenting (mer än ”taggen”) som visade att något var fel i knäet. Jag hade full sträckning, ca 100 graders böjning… och kunde lyfta rumpan från sängen genom att böja knäet och trycka ifrån med foten i sängbottnen. Först när ryggbedövningen var satt blev det uppenbart hur jingligt och instabilt knäet faktiskt var…

—– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —– ¤ —–

Brottytorna på knäskålen sågades sedan till för att komma ner till blödande ben, och nya märlor och trådar borrades fast… men tyvärr fanns det ingen kamera i denna salen heller, så jag gick miste om det oxå 😉 . gips3 (2)31 juli… Dagen efter dagen före…

... och ur sängen för första gången och placerad i en rullstol med hjälp av takliften. Ingen A@A som dirigerade denna gången – utan två sjukgymnaster – … och det hela var en betydligt lindrigare historia, eftersom jag inte fick belasta något av benen.

– Hur känns det? Tja, det känns… är väl det bästa svar jag kan ge.
Fullt koncentrerad på att andas med långa djupa andetag, för att – om möjligt – undvika att världen börjar snurra… samtidig som jag försökte slappna av i benen.

När samma fråga ställdes för tredje gången på lika många minuter (olika personer), ändrade jag svaret till ”Dumma frågor får dumma svar!” … och i samma sekund hör jag själv hur dum och NOSIG den kommentaren var. 

Sjukgymnasten bryter in i samtalet direkt, med motiveringen att jag är chockade efter de senaste dagarnas upplevelser. Chockad? Jag??? Det håller jag INTE med om, men ser min chans att komma ur diskussionen genom att be vederbörande om ursäkt…   gips4 (2)1 augusti…

gips5 (2)2 augusti… 

39 graders feber och 100 /60 i blodtryck… suck! 106 i HB… inte katastrof, men jag har fått totalt 4 påsar blod. gips6 (2)4 augusti... nu börjar det likna något 🙂 .

5 augusti… låg jag platt på rygg i sängen och väntade på att åka ner till gipseriet, när en kille kom in på rummet, med hälsningsfrasen; ”- Å här ligger du som en val 😉 !”
”- Yes box… jag väntar på att bli gipsad, DÄRFÖR ligger jag här som en strandad val… varvid han skrattade till med kommentaren; ”- Jag hade för mig att du hade humor!”.

Humor? HUMOR? Försöker man vara rolig här, så möts man med dödstystnad… eftersom detta stället är totalt humorlöst!
Förövrigt möts alla frågor med ”det får dom fixa!” … men ingen kan ge mig ett namn – eller nummer – till den som ska fixa det.

Avsluta utläggningen med att; ”- Det är ju tur att avdelningen INTE är ett idrottslag… för det hade gått som ett sänke genom divisionerna”.

Berättade oxå att i morgon – den 6 augusti – kommer jag inte att kunna legitimera mig längre (eftersom körkortet gått ut), så jag lär inte ens kunna hämta ut ev mediciner på apoteket efter det. Mediciner som ”dom” lovat skulle skrivas ut i god tid innan dess :-/

Fick då veta av dem namnlöse killen att medicinerna ÄR utskrivna, och jag tror honom inte… men jodå, han vet att de är så, och jag blir om möjligt ännu mer irriterad.
Varför har ingen sagt det till mig? Jag kan ju knappast be någon gå ner till apoteket åt mig, om jag inte vet att pillren finns där…

– Jag ordnar det! säger killen och försvinner. Säkert… alldeles för många som lovat saker UTAN att hålla vad de lovat tidigare. Men tro det eller ej, på väg ner till gipseriet fick jag veta att avdelningen ringt till apoteket – som höll på att plocka ihop mina medusiner – och att jag skulle bli nedskjutsad dit så fort gipset var på plats…gips6 5augusti5 augusti…Två ben i gips, vilket de ska vara i sex veckor… till att börja med.

Normalt får man gipset bara något dygn efter man opererats, men förutsättningen för att kunna gipsa är att DET inte läcker… och det gjorde det ju i flera dagar 😉 ! gips7 (2)
6 augusti… CVKn dragen!
För den som inte vet vad en CVK är för något, så är det något de kan sätta på svårstuckna individer (vilket jag är. De fick plocka upp folk från narkosen för att lyckas).

Jag hade ”kabeldosan” fastsydd på halsen, och den översta delen – ca 15 cm – av den låg inuti blodkärlet… medan ”svansarna” hängde utanpå halsen och halva bröstet.
I svansarna tas sedan blodprov, ges medicin, blod, dropp osv… (hela ”saken” är nog närmre en halv meter lång)

7 augusti… lämnade jag avd 37 i Karlskrona, och flyttade in på ett korttids boende i en annan stad.

Det här inlägget postades i Knä..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Första veckan i augusti 2014…

 1. Gunvor Persson skriver:

  ETT exempel på att lova, men hålla tunt:
  Alla som gått på antibiotika vet att magen kan få spel, så därför frågade jag om jag kunde få en Imodium… varvid sköterskan svarade; Jag ska säga till.

  Dagen därpå ställde jag samma fråga… och fick samma svar.

  Tredje dagen upprepade jag frågan, samtidigt som jag talade om för henne att det var tredje gången jag ställt frågan… utan att jag fått varken tablett eller ens ett nej de tidigare gångerna. Hon lovade glatt att av henne skulle jag iallafall få ett nej OM jag inte fick någon tablett…

  MEN INTE FICK JAG ETT NEJ… ELLER NÅGON TABLETT 😦 .

  Gilla

 2. Blåst af Kuling skriver:

  OJ! Vad mycket du har varit med om! AJ! Det där ser ont ut! Tappra kvinna, en stor påskkram till dig! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s