En fotbollsplan…

jag

Hade denna t-tröja på jobbet (förskoleklass), när jag mötte två av ”mina” tjejer i korridoren.

– Det står I love you på din tröja, fnittrade den ena flickan… men rättades omedelbart av sin kompis som knäckt läscoden: – Fel. Det står I love Lörby!

– Helt rätt, svarade jag… men vet ni vad Lörby är för något? Svaret kom blixtsnabbt:

 -Det är en fotbollsplan!

Även om det inte var det svaret jag förväntade mig, så hade de ju rätt… där finns en fotbollsplan 🙂 . En plan för tjejer i alla åldrar…

lörby2

Kampsången: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5432706

lörby4

Föreningen bildades 1941 den 7:e februari på ett möte under ledning av fru Tora Hallert, en fantastisk människa som även verkade som byns lärarinna och innerligt ville vår bygd och dess ungdom allt väl.

2013 vann Lörby IF division 2 för andra året i rad, och lyckades gå segrande ur kvalet till division 1.

2014 var föreningens första säsong i division 1. Säsongen slutade med en 6e placering i tabellen som vanns av IFK Kalmar.

2015 spelar föreningens A-lag i division 1 Södra Götaland, B-laget gör sin första säsong i division 2 någonsin och C-laget spelar i division 4.

——————————-

Dessutom arrangörer bakom Lörby IF sommar cup som drog igång för trettonde året på Strandvallen (Hällevik i Blekinge) den 26 – 27 – 28 juni 2015.

Tidigt på morgonen den 28 juni hände så det som alla – varesig man tillhör en förening eller som privatperson – hoppas slippa vara med om.

lörby3

lörbypark_500

Efter att det brunnit i fotbollsklubben Lörby IF:s klubbstuga i helgen så strömmar det till folk som vill hjälpa till med återuppbyggnaden. Trots att stugan var försäkrad så innebär branden ett hårt ekonomiskt slag för klubben.

Men både företag och privatpersoner har erbjudit sig att hjälpa till med både pengar och arbete för att återställa klubbstugan efter branden. Även andra fotbollsklubbar har erbjudit sig att hjälpa till.

– All ideell kraft är viktig här för då kan man dra ner på kostnaderna helt enkelt och en liten förening som Lörby If har inte jättemycket pengar, säger Lörbys tränare Herman Ottosson.

kök1Det som var ett kök…

Bilder och text är hittade på googel, tex här https://www.facebook.com/groups/lorbyif/?ref=ts&fref=ts och här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6200751

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s