Öppen planlösning…

Den 12 maj 2014 väntade jag och Brödraskapet & co på att Byggare Bob skulle komma och mäta ett bättre begangnat plank som passerat bäst före dag med si så där tio år. Nu skulle det bli slut på plankets klagosång nätterna igenom vid minsta vindpust… kan hända skulle jag sova lika gott som katsen i fortsättningen 🙂 .

Medan jag ändå väntade kunde jag lika gärna passa på att klippa gräset… tyvärr skulle det visa sig att det inte var något bra beslut, för det slutade på akuten med en knäskålsfraktur. Så planket fick gnälla sig igenom ytterliggare ett år, och i våras togs kontakt igen med Byggare Bo… eh, Mellbergs Listhyvleri.

LIIITE synd tyckte jag allt att det var om växtligheten framför planker – pion, höstanemoner, bolltistel, laxrosa flox, ormbunkar mm – … det erkänner jag, men man får lida pin om man vill vara fin… har jag hört.

IMG_9098Aldrig har väl ormbunkarna varit så stora och fina som i år…

Planket är oxå en del av ena väggen i uterummet, som någon tidigare husägare byggt. Nu är det inget tjusigt bygge med glaspartier, utan snarare en innätad kattgård där katsen tillbringar största delen av dygnet NÄR kvicksilvret behaga krypa över 23 grader skall tilläggas… annas trivs de bäst på akvarieramperna  🙂 .

IMG_9109Karamellen & Zelda på ”hyllan”, dvs det som en gång var överliggaren på planket… men nu skulle hela rasket rivas och planket i himlen in… nåja, till tippen iallafall.

Men för att kunna avyttra väggen måste den ju förstås först demonteras, vilket kändes lite läskigt med tanke på att katterna inte fick komma lösa.

IMG_9130Kattluckan tejpades igen med marsonit och silvertejp… och till Mannens stora förtret kunde han inte få upp den hur mycket han även försökte!

Och nu är ”hyllan” snart ett minne blått…

IMG_9123 (2)

Öppen planlösning… skulle man väl kunna kalla detta 😀 .

IMG_9131Hur som helst var det spännande värre tyckte Mannen, även om han inte fick hjälpa till… utan tvingades följa det hela från fönster plats.

Nya stolpar på plats… det kändes tryggt 😀 .

IMG_9133 (2)Sen tog det inte många timmar förän väggen (eller om det nu var planket) var på plats igen…

… det som tog längst tid var förarbetet i form av sten och cementsklumps brytning med spett och slägga – så att glasen i köksskåpen darrade i ren förskräckelse – för att få plintarna på plats.

Snyggt blev det, även om rabatten såg ut som hej kom och hjälp mig dö… men man får se det possitivt: Det lär vara lättgrävt där i framtiden!

pop3 Foto: Mellbergs Listhyvleri

————————–

IMG_9136 Men var fan är min hylla?

 

 

Det här inlägget postades i Blekinge, Blommor, Katter, Knä..., Sölvesborg..., Trädgård, Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s