Wraps… prototyp 1!

… och nu menar jag INTE den ätbara varianten, utan ett armband 😉 .

IMG_9280 (2)

Till armbandet behövs – förutom pärlor i valfri färg, typ 6 mm stora – , lädersnöre, lämplig tråd att fästa pärlorna med, och en knapp eller någon sorts spänne (för annars blir det ju inget armband 😉 ). Superduper lim, en bit tejp… en sax är oxå bra att ha.

IMG_9285… fast det där med tejp är överkurs! Det går precis lika bra med ett glas – med eller utan dryck – … även om det är både onödigt och dumt att tvätta pärlorna däri 😉 .

Börja med att bestämma hur många ”wrap” runt armen du vill ha… och vira läderremmen så många varv runt handleden, dubbla sedan längden. Lägg dessutom till några – bra att ha – centimetrar.
Bestäm redan nu om armbandet ska knäppas med en knapp eller någon sorts lås / spänne. Mitt val föll på ett sk magnetlås… eftersom mina fingrar inte tycker om kroklås så värst mycket längre.

IMG_9282 (2)Vik snöret på mitten – jag började i den vikta änden – och drog ihop läderremmarna genom att ”väv” vira och dra åt hårt i en dryg halv centimeter, innan det var dags att börja med pärlorna.

IMG_9286Kan väl erkänna att den första pärlan inte var speciellt samarbetsvillig…

https://www.youtube.com/watch?v=lijTSeylc2k

Det finns massor med inspiration – tillika filmer som utförligt visar hur man gör – på nätet, och det är ju ioförsig onödigt att uppfinna hjulet igen… men men 😉

IMG_9291

IMG_9292

Tråden ÖVER den vänstra läderremmen, pärla… tråden runt den högra läderremmen, igenom pärlan och UNDER den vänstra remmen. Upprepa si så där hundra gånger. 

——————————————–

 

 

IMG_9295

… så här blir det  – hejsan hoppsan – om man råkar byta riktning och lägger silvertråden under den vänstra läderremmen i stället för över. Kan väl kvitta – kan man tycka – och det gör det oxå, om man bara konsekvent gör likadant hela tiden 🙂 .

IMG_9296… man behöver inte heller vara någon raketforskare för att se att låset – med 6 mm hål – INTE passade… och det är nu agnarna skiljs från vetet, som man brukar säga. Den vana pysslaren letar i sina gömmor… medan den ”glade” = mutter, mutter… sju fula ord amatören, dvs undertecknad beställer ett nytt på nätet och konstatera i förbifarten att frakten är dyrare än själva spännet.

Det enda positiva med detta är att jag numer har ett lås i gömmorna… och är därmed ett steg närmre att kunna kalla mig van pysslare 😉 .

————– inköpslista ————–

Läderrem, 2mm tjock ”remläd59” a´ 8 kronor metern, pärlor 6mm pärlvita ”klass621” a´ 20 kronor för en sträng med 70 pärlor, metalltråd silver ”kumi40” a´ 39 kronor och lim ”verk10” a´49 kronor… köpt hos http://www.grodansshop.se/se/

Spännet  är köpt hos http://www.slojd-detaljer.se Art. nr: 7822 a´39 kronor

Det här inlägget postades i Pyssel, Reumatism och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s