Grattis på 3-års dagen…

wp

Se där… idag är det på dagen tre år sedan jag börja använda mig av WordPress, åtminstone påstår bloggen det 🙂 . Hur som helt, så har det klickats 57,630 gånger på den under dessa tre år… varav 28 308 det senaste året 🙂 .

Vad är det som fått Svensson att klicka drygt 28 000 på bloggen, då? Tja, själva hemsidan har fått 11 481 klick, och det kommer ingen enskild blogg i närheten av… men vad letar hen efter på nätet då? MAO vad bör jag skriva om…

Vad bör jag skriva om?
Jo, drygt 4000 klick gäller två bloggar som handlar om bokvikning… ett ”pyssel” där materialet är väldigt billigt, för det består av återanvända böcker. Vän av ordning tycker säkert att det är ett sätt att förstöra litteratur på, men man behöver ju inte offra de bästa / värdefullaste böckerna man har i hyllan… utan de som man vet att man sannolikt aldrig kommer att läsa igen.

Åtminstone har jag ett antal sådana i min bokhylla, men om man nu inte råkar ha det, så finns det hyllmeter efter hyllmeter med bättre begagnande romaner och deckare på second hand som man kan köpa för en billig peng.

Egentligen förstör man inte så mycket heller… skulle man ångra sig och vilja läsa den igen, så är det bara att vika ut sidorna igen 🙂 …

En annan hobby som intresserar väldigt många därute – och det gäller inte ”bara” svenskar – är släktforskning. Det har nog funnits ett intresse för detta ganska länge, även om det var totalt ute när jag började i mitten på sjuttio-talet. Då hade man resultatet av forskningen hemma i byrålådan… och det vara bara intressant för forskaren själv.

bok
Så var det åtminstone för mig ända fram till ca 1987, då en släkting (som jag inte visste om, bosatt i Eskilstuna) plötsligt ringde på dörren… efter det fick min lilla rutiga anteckningsbok ett värde, kan man säga. Pappa låste in den i sitt kassaskåpet, och jag fick börja varje biblioteks besöket med att stanna till hos föräldrar och be dem öppna kassaskåpet 🙂 …

Så, bloggarna om släktforskning svarar för säkert 10 000 av de 28 000 läsningarna… det är bara en blogg om kopparödlor som sprängt sig in bland all släktforskning med 375 besök 🙂 .

Vad bör jag INTE skriva om?
Tja, jag bör inte skriva om mitt förbannade knä som är orsaken till att jag idag sitter i rullstol. Detta vill folk inte veta, än mindre läsa om… så dessa bloggar får väldigt få besök. Men… det är viktigt för mig att anteckna alla dessa turer – från knäskålsfraktur till misslyckad knäplastik – … för att komma ihåg vad som hände när. Jag har som mål att kunna korsa Ljungaviksbron till fots igen… även om det verkar ganska ouppnåligt just nu.

Så… Gott Nytt År till er alla.

Kopia av NamnlösstjärnsMåtte 2016 bli bättre än 2015… fred i Syrien önskar jag mig.

Det här inlägget postades i Allmänt, Blogg, Bokvikning, Genealogi, Knä..., Pyssel, Sölvesborg..., Sölvesborgs bron :-), Släktforskning, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grattis på 3-års dagen…

 1. Fru Månsson skriver:

  Grattis på årsdagen och ett Gott Nytt År även till dig! 🙂 Släktforskning är roligt, ska försöka se om jag kan ägna mer tid åt det under 2016.

  Gillad av 1 person

 2. Birgitta Krantz skriver:

  Hoppas ditt knä blir bättre! Önskar dig även ett Gott Nytt släktforskarår!

  Birgitta

  Gillad av 1 person

 3. Gunvor Persson skriver:

  Visst är det ett roligt – dessutom lärorikt – tidsfördriv 🙂 .Gott Nytt År,,, tillbaka 🙂 .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s