Knäplastik… plan B?

Fortsättning på https://gunvorpersson1.wordpress.com/2016/01/02/knaplastik-del-3/

Scanknä3Bilden har inget med texten att göra, men det är en liknande protes (höger knä)…

Knäplastiken som gjordes i oktober blev inte som det var tänkt… vilket jag blev varse redan andre tredje dagen (även om det inte var något mekaniskt fel på protesen, enligt ortopedens sjukgymnast) och det bekräftades av operatören den 7 december 2015. Då skulle jag vara frisk… vilket man brukar vara efter två månader, men inte jag inte.

Jag saknar fortfarande 45 grader när det gäller sträckningen… vilket gör att jag INTE kan resa mig upp från sittande UTAN att hålla i ett gåbord, eftersom jag är enbent när jag kommer upp i stående. Vänster fot når helt enkelt inte ner till golvet, eftersom knäet låser sig vid ca 45 grader. Tyngdlagen borde göra benet rakt när man står upp – tycker jag -, men icke mitt ben inte…

Så om jag böjer mig framåt i höfterna – med tyngden på högerbenet och gåbordet – kan jag nödda golvet med vänsterfoten, och kanske kanske lyckas hålla den kvar mot golvet… så jag kan ”slå” knäleden bakåt och få benet rakt, så jag kan belasta benet.

Har jag tur lyckas det vid första försöket, annars får jag sätta mig och börja om igen… och göra ytterligare försök tills det lyckas.

Detta är ett stort aber (som bla innebär att jag kommer att behöva hemtjänst resten av livet, vilket kommer att kosta mig ca 20 000 kronor om året), så efter alla helgerna tog jag kontakt med ortopeden i Karlshamn igen – eftersom de inte hört av sig – … vilket resulterade i ett besök där idag den 26 januari 2016, när jag träffade operatörerna. Nä, de kunde fortfarande inte förstå varför det blivit så… men de filmade hur benet betedde sig, en film som de skulle visa för en annan läkare.

De var inne på att det kanske var min A. fula knäskål som orsakade problemet, eller B den lösa benbiten eller C. min bakomliggande sjukdom dvs ledgångsreumatism… men vad man kunde göra åt det hade de inget svar på. Operera igen? Njä, det kunde göra knäet ännu sämre…

Operationen har dock gjort mitt ben stabilare – för det var livsfarligt att gå på innan … men enligt operatören är det fortfarande farligt att gå på :/ .

Resultatet av det blev en telefontid om fyra veckor, likaså lovade de att de kunde sjukskriva mig (vilket fick alla varningsklockor att ringa; sedan när har de börjat med det?)… har de inte kommit på någon lösning ang. mitt knä då, så kommer jag att namnge operatörerna här.

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen… det är tur jag inte är en häst 😉 !

——– tidningsklipp ———-

Skärmklippknä

Skärmklippknä1

 Skärmklippknä2

——————————-

DET SORGLIGA ÄR ATT DET FINNS FLER EXEMPEL 😦 …. Fortsättning… https://gunvorpersson1.wordpress.com/2016/01/28/mekano-kna/

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Knäplastik… plan B?

  1. Fru Månsson skriver:

    Det är ju tur att du försöker vara positiv ändå. Låt oss hoppas att de kommit på en bättre lösning vid det kommande telefonmötet. Önskar dig en fin vecka!

    Gilla

  2. Ping: Mekano knä… | Fantasin skenar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s