Jösses… finn fem fel!

Den bild visar klart och tydligt varför man INTE ska lita på andras släktforskning! Där är så många fel att jag inte ens orkar kontakta trädägaren…

jösses...

Hen har varit medlem sedan 2004 – inloggad senast för en månad sedan – och har ett hyfsat stort träd med drygt 2300 personen. Anledningen till att jag hamnade där stavas Håkan Svensson och Sissa Nilssdotter.

De är min mormors farföräldrar och finns därför i det släktträd som JAG har publikt på ancestry… vilket gör att jag får ett grönt löv på dem OM och NÄR någon annan skriver in dem i sitt träd.

Det är uppgifter som JAG själv forskat fram, och vars eventuella felaktigheter endast JAG kan lastas för… så det är absolut inte ancestry fel (samma sak gäller säkert för myheritage mfl…).

jösses1

Visst, jag är inte ofelbar… men dessa tips kollar jag inte ens, för felen är så uppenbara att de syns för blotta ögat. Tycker jag… men tydligen har inte alla samma ögon 😉

Det här inlägget postades i Allmänt, Genealogi, Släktforskning, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jösses… finn fem fel!

 1. Fru Månsson skriver:

  Log när jag läste, känner igen det där. Tror jag har liknande ögon som du, men visst är det så att om man hittar någons annan forskning är det alltid bäst att dubbelkolla. Önskar dig en fin helg!

  Gillad av 1 person

  • Gunvor Persson skriver:

   Man måste göra det när man kopierar in uppgifter i sitt träd, annars är det väldigt lätt att hamna fel förr eller senare. Här var det så uppenbart att något var fel, eftersom det inte var praktiskt möjligt att det skulle kunna stämma… men oftast är det inte så. Ibland kan det vara ett extra barn som någon lagt in i en familj – vilket inte syns för blotta ögat, eller ett tidigt avlidet barn som får familj i vuxen ålder.

   Jag har hittat mycket matnyttigt FORTARE genom träden som är upplagda på ancestry… men oxå många konstigheter, som tex ett dött barn som fick barn. Vid kontakt med trädägaren menade hen att barnet, dvs hens ana inte dog som liten: -För hur kunde han då få barn i vuxen ålder?

   I helgen ska jag försöka hitta en bild på en brinnande holländsk väderkvarn… blir nog till att rita en bild själv skulle jag tro.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s