Kedjebrev…

… är ingen nyhet, de fanns när jag var barn.

Då fick man ett brev via snigelpost som man skulle skriva av (nåja, man fick skrivträning i alla fall) och skicka till 5-10 vänner. I brevet fanns en lista med fem adresser. Den översta adressen skulle man skicka ett vykort till och sedan stryka… därefter skulle man skriva in sig själv med adress sist på listan.

Sedan var det bara att vänta… så skulle man få flera hundra vykort i brevlådan 🙂 .

Det jag minns bäst var hotet om att något hemskt skulle hända OM man bröt kedjan… och hur svårt det var att hitta typ åtta kompisar att skicka (måste varit bra tider på postverket) / ge dessa brev till. De flesta protesterade nämligen vilt…

Detta utvecklades så småningom… vykortet blev en tia, som blev en vinflaska 🍹🍻🍷 !

———–🍹🍻🍷———–🍹🍻🍷———–

Idag är det mycket lättare, man klickar på en knapp på datorn… och vips har hela vänkretsen fått det UTAN att det kostat avsändaren varken brevpapper, kuvert eller porto.

Dagens variant spelar på känslor, och rädslor att drabbas av diverse sjukdomar och olyckor… vilket ingen vill, därför sprids de rasande fort på tex facebook.

En del av dessa delar jag mot bättre vetande… man blir inte immun mot något elände för att man delar det på facebook, men eftersom det var min kompis som ville att jag skulle dela / kopiera så gör jag det för hens skull. Inte av något annat skäl…

En exempel är texten i bilden nedanför. Vad säger den egentligen? Jag tro förstås att det autistiska barnet finns någonstans i Sveriges avlånga land… men det är inte säkert.

metro

Texten finns även på engelska… och även där framgår att man ska kopiera den – INTE DELA – vilket gör att upphovsmannen inte går att spåra!

Det här inlägget postades i Allmänt, Blogg, Facebook, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kedjebrev…

  1. Fru Månsson skriver:

    Kommer ihåg de hemska kedjebreven, fick lätt ångest när man tog emot dem.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s