Droppslang…

… kan man ha tex i armvecket… men även på andra ställen, jag har det på två ställe i trädgården 🙂 .

Dels ligger det en grön gul randig slang i en rabatt med rhododendron och gullregn, och den har ligget där året om i ungefär tjugo år nu… verkar klara minusgrader utan problem.

bak… med lite fantasi syns den på fotot oxå 🙂 .
Åtminstone ser jag den, men jag vet å andra sidan var jag ska titta…

bak3

När jag sedan gjorde en ”grogghörna” – eller om det nu heter berså eller rent av lövsal – för ca 15 år sedan, var tanken att köpa en likadan och lägga runt de små häckplantorna… men jag hittade ingen.

🌿🌸🌿🌿🌸🌿🌿🌸🌿

Istället blev det en annan modell av droppslang – med betoning på dropp – … vilken kan liknas vid en smal brun hålförsedd slang i hårdplast.

En stel jäkel som inte var det minsta samarbetsvillig, men till slut kom den på plats mellan plantorna… och där ligger den kvar, trots att det är åravis sedan jag använde den… blir enklast så, för häcken är i dag ca 150 cm hög.

bak1Även rosbusken har ju fått en slurk tack vare den…

Men det var varken rådjur eller vildvuxna rosor detta skulle handla om, utan droppslang.

🌿🌸🌿🌿🌸🌿🌿🌸🌿

Jag har hållit ögonen öppna efter en gul grön och platt hålförsedd slang i varenda gardencenter jag besökt de senaste femton åren utan att ens hitta någon av ens liknande modell.

Jag har sökt på nätet på alla möjliga slangar och märken utan att hitta slangen jag vill ha… och så plötsligt ramlar polletten ner.

Slangen runt ”grogghörnan” är förvisso en DROPPslang… men trägen vinner, det är ju en SPRINKLERslang till jag vill ha 😀 .

slang

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Blommor, Foto, Sölvesborg..., Trädgård, Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s