Ortopeden i Karlshamn… suck!

Idag är det 90 dagar – nästan tre månader, eller ett kvartal… om det låter bättre –  sedan jag var där, men fortfarande saknas anteckningar från besöket i min journal. Det enda som står är en bekräftelse på att jag hade en besökstid där då…

ort… men inte ett ord om VARFÖR jag var där, än mindre om vilket beskedet jag fick… och ska sanningen fram, så betvivlar jag att de någonsin kommer att skrivas in något om det i min journal.

Vilket i förlängningen kommer att ställ till det för mig – om inte förr – … så när jag kontaktar vårdcentralen för att tex förlänga sjukskrivningen. Ska jag vara ärlig, så tycker jag att det är för jävligt att ett lasarett får ligga tre månader back med journalanteckningar.

Känns inte vidare tryggt, OM man skulle komma in akut (vilket man förövrigt snart inte kan längre i Karlshamn) mer eller mindre avtuppad och oförmögen att förklara vad som hänt själv? Då hade väl uppdaterade journaler varit bra att ha för vårdpersonalen, eller?

Detta är kanske ett i-lands problem, vad vet jag…

arg

… men det gör mig arg och grinigare för varje dag som går, rent av skit förbannad! Mitt ”oändliga tålamod” har snart nått gränsen 😦 …

Nu hette det att mina fortsatt knäproblem skull beror på den knäprotes som byttes ut den 8 oktober 2015, och som var för liten…  vilket i sin tur medför att knäet inte kommer att kunna bli bättre med träning :/ .

Men även om det inte kan bli bättre, enligt läkarna på ortopeden… så har det dessvärre visat sig att det kan blir sämre allt eftersom tiden går. Sträckdefekten på ca 45 grader är varken mer eller mindre nu, men det blir svårare och svårare att få benet rakt när jag ska resa mig upp.

Från att i början kunnat få benet rakt genom att ”slå” knäet bakåt, så är jag numer helt beroende av ett gåbord när jag reser mig upp… eftersom det inte längre fungerar att slå knäet bakåt. Knäet låser sig i 45 graders vinkel VARJE gång, dessutom i ungefär 20 grader valgus felställning… dvs benet blir dessutom väldigt kobent.
För att få det rakt – och kunna belasta det – krävs numer att när jag kommer upp i stående, vrider vänster ben utåt i höften… och sätter vänster häl mot höger ankel och trycker till. I annat fall kan jag inte stödja på benet överhuvudtaget…
Fortsättning lär följa…

 

————————— BLT 16 augusti 2016 ————————–

arg1

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Knäplastik, Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s