Vad gör jag för fel…

Kan någon berätta det för mig? Helst INNAN jag blir knäpp, tack 😦 … för något fel måste jag ju göra eftersom ingen förstår vad jag menar.

Ringt Å på ortopeden i Lund i dag, eftersom det stått i mejlen jag skickat – och som hon vidarebefordrat – ”att vid fler frågor vänligen ring sekreterare Å 046 17 15 23″…

Jag hade redan letat upp numret dit när försäkringskassan ringde i morse och undrade om jag fått veta när knäet kommer att bli opererat i Lund, dit ju ortopeden i Karlshamn ska ha skickat en remiss den 1 september…

Anteckning utan fysiskt möte

Antecknad av Cecilia Rönnfjärd (överläkare) på Ortopeden Karlshamn, Karlshamn
2016-09-01

Aktuellt
Blivit uppringd av dr Johan Malmvik, Lund, gällande patientens knä. Man kommer att erbjuda patienten en öppen lateral release uppstramning på medialsidan, eventuellt med något förstärkningsmaterial. Revision av själva protesen avrådes. Vi skickar därför en specialistvårdsremiss gällande inneliggande ingrepp för 1 år framåt. Man har lång väntetid till det operativa ingreppet.

… så jag ringde Å för att höra så de verkligen fått den.

Det kunde Å inte svara på (är jag förvånad?)… så jag berättade att det inte bara var jag som undrade, utan även försäkringskassan. Då undrade hon vilken som sjukskrivit mig (vilket är vårdcentralen i Sölvesborg) och tyckte att jag skulle kontakta dem i stället… vilket jag inte hade någon som helst förståelse för. På vad sätt ska de kunna svara på om någon remiss anlänt till Lund från Karlshamn?

Men jo… det var vårdcentralen jag skulle vända mig till i första hand. Det enda hon kunde se var att Bleking tydligen skulle stå för kostnaderna i Lund, och att journalanteckningar anlänt dit från Karlshamn och hamnat på J Malmviks bord.

Då ville jag ha ett telefonnummer till honom, men si det gick inte… ”-För det ligger ju på hans bord!”

Hon rekommenderade mer än en gång att jag skulle ta kontakt med vårdcentralen IGEN ang sjukskrivningen, och jag berättade återigen att det inte var det som var huvudfrågan; utan om de mottagit någon remiss på mitt knä från Karlshamn.

Denna konversation ledde i mina ögon absolut ingenstans – ett moment 22 – vilket jag också talade om… så det slutade med att jag TACKADE FÖR JAG FICK RINGA HENNE och sa adjö, innan jag lade på luren.

Denna blogg kommer jag att skicka till försäkringskassan… likaså till ortopeden i Karlshamn och Lund, men jag betvivlar att Å kommer att vidarebefordra den 😦 .

……………………………………………………………

Varför skriver du detta en gång till, undrade C från ortopeden i Karlshamn när hon ringde upp EFTER att jag skickat förra bloggen* till henne… och jag svarade att jag kommer att tjata om detta knä till döddagar!

kna6-2

Slutar jag göra det, så lär det inte hända något med knäet överhuvudtaget… då lär det bli som när jag önskade mig ett akvarium i födelsedagspresent som barn.

Jag sa att jag önskade mig ett akvarium stup i kvarten… tills mamma tröttnade och bad mig sluta tjata: ”-Så får vi se!”.

Då ansträngde jag mig verkligen för att vara tyst och inte säga något om födelsedagspresenter i allmänhet och akvarium i synnerhet…

Så kom då födelsedagen… men bland presenterna fanns till min stora besvikelse inget akvarium. Efter ett tag kunde jag förstås inte låta bli att frågade varför… jag hade ju slutat tjata och svaret jag fick  då lär jag aldrig glömma: ”-Men du har ju inte sagt något om att du ville ha ett akvarium på länge, så vi trodde inte du ville ha det längre.”

https://gunvorpersson1.wordpress.com/2016/09/17/antligen-nagot-positivt-tror-jag/

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Blogg, Knä..., Knäplastik, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s