En tablett beroendes bekännelse!

Som reumatiker är jag mer eller mindre uppfödd på acetylsalicylsyra i olika former sedan elvaårsåldern… dessa – i vilken form de än må vara – är blodförtunnande. Det gör att man ska sluta med dem minst en vecka före planerade operationer…

… och opereras gör man som reumatiker stup i kvarten, nä… kanske inte riktigt så ofta, men i alla fall 😉 .

”Gott! Gotti gott gott 🙂 ”

Har tagit tre TREO om dagen under väldigt lång tid…
Sanningen är att jag dessutom alltid haft ett par i jeansfickan OM och NÄR jag har vetat att jag ska vara hemifrån mer än fyra fem timmar i taget. Ibland har det tillomed hänt att jag köpt en burkläsk… enbart för att kunna pilla ner dem däri och lösa upp dem, när inget vatten eller glas funnits i närheten (är dock INTE att rekommendera. För det första smakar det fan, och för det andra pyser det något enormt).

Inför en operation i Lund den 17 november 2016…
… fick jag därför försöka trappa ut dem – stackars mej! – , och tog den sista TREO drinken den 10 november… stackars stackars mej.

Hela kroppen gnisslade och gnällde… och det kändes väl närmast som om varenda sena var gjord av taggtråd. Taggtråd som rev och slet i alla mjukdelar vid minsta lilla rörelse… eller ens vid tanken på rörelse.

”Åh, halva kungariket för bara EN TREO till…”

Jag gjorde ett tappert försök att ersätta dem med receptfria alvedon. men  jag kunde lika gärna låtit bli… dessa gjorde varken till eller från i sammanhanget. Väl inlagd i Lund fick jag dock ”riktiga” alvedon 2 x 3… vilka hjälpte någorlunda 🙂 .

——————————-

Det var oxå dessa receptbelagda alvedon som jag fick med mig hem efter operationen, och som jag tog två av morgon och kväll… men tanken var ju att även de skulle trappas ut, så en vacker dag var både asken och receptet slut.

”Ska… SKA INTE!… Ska… SKA INTE! … Ska…”

Min tanke var då att börja knapra vanliga alvedon igen, – i stället för TREO – … eftersom jag varit TREO fri i tre månader och otroligt nog inte kände det minsta sug efter dem längre. Så det vore ju dumt att förstöra de tre månaderna genom att börja igen…

Därför bad jag hemtjänsten köpa en ask alvedon till mig… inga problem, men hen kom hem med en ask Ipren i stället! En tablett sort som jag aldrig någonsin taget tidigare…

Efter första tabletten kände jag ingen skillnad, men efter tablett nummer två spred sig ett stort lugn i kroppen. Whoou… de var ju inte så dumma, till och med bättre än både ”riktiga” alvedon och TREO 🙂 .

”Och jag som tidigare har haft tidsbegrepp på nätterna sov plötsligt som en gris nätterna igenom… inte illa, har ju flera års sömn att ta igen”.

———————————

Av en händelse läste jag bipacksedeln för Ipren efter några dagar, och den fick mig att sluta tvärt med dem. Bland de vanliga biverkningarna – som drabbade mer än en på hundra användare – stod… sömnighet och kraftlöshet.

Att jag sov gott på dem var alltså en biverkning… likaså var den totala kraftlöshet som jag drabbades av hos sjukgymnasten på specialist rehab det samma. Frågan var då vad jag skulle ta i stället för Ipren…

”Ska… SKA INTE!… Ska… SKA INTE! … Ska…”

… TREO? Kändes surt att sabba det långa uppehållet som jag gjort, men jag kom inte på något bättre… så så fick det bli.

När jag nu ändå experimenterade med tabletterna, så dubblade jag dosen kortison också… i ett försök att kurera min värkande baksida på höger lår.

Kortison är en märklig medicin. Den botar egentligen ingenting, men lindrar symptomen… och gör mig mer fokuserad på vad jag ska göra. Ingenting verkar längre omöjligt… är inte det doping, så vet inte jag 😉 .

”Ska… SKA INTE!… Ska… SKA INTE! … Ska…”

————————————

PS: Efter att ha tagit två TREO om dagen i en vecka visade det sig att den yrsel jag alltid lidit av när jag lagt mig ner på rygg kom tillbaka. En yrsel som jag INTE känt av under tiden som jag gick på ”riktiga” alvedon… så nu var det lätt att låta bli mina älskade TREO 🙂 .

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Recept, Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s