1 april… har du blivit lurad i dag?

… i min värld är det dagen D, när det är tillåtet att luras allt vad man bara kan. Dagen då alla försöker lura alla, utan att själv bli lurad.
Dagen då man läser dagstidningen extra noga för att hitta tidningens aprilskämt… som man bara vet ”ska” finns där någonstans.

Så har det varit i min värld så länge jag kan minnas… och inte bara i min, utan även i Svenssons. Faktum är att när man summerar dagen, har den stora frågan varit; Har man lyckats lura någon, och skrattande fått utropa de magiska orden:

”April april din dumma sill,
jag kan lura dig vart jag vill!”

Eller så har man kanske själv blivit lurad och fått ramsan levererad rakt i ansiktet 😀 …

fb1

I dagens tidning (blt) kan man läsa att flera tidningar har hoppat över årets aprilskämt… som en konsekvens av begreppet fake news… som ju startade i samband med presidentvalet i USA. Är det kanske ett aprilskämt? Jag vet inte…

——————– klassiskt aprilskämt  1962 ——————-

Då fanns det endast svart-vit TV i Sverige, men i Sveriges Televisions nyheter berättade Kjell Stensson om att man nu hade installerat en ny utrustning i TV-huset. Utrusningen gjorde så att man inte skulle behöva köpa en ny TV-apparat för att få tv-bilden i färg.

Tills vidare skulle det räcka med att klippa upp en nylonstrumpa och sätta fast den över bildrutan på den gamla svartvita TV-apparaten… så skulle det bli en färg TV 😉 .

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Blogg, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s