Återbesök på ortopeden i Lund…

… hos J den 5 april, och det gick som tåget. Jag kom in FÖRE jag skulle vara där enligt kallelsen.

En sak som diskuterades var om jag skulle ha en annan typ av ortos. Man kan tydligen tillverka smidigare ortoser i ett lättare material – som jag förträngt namnet på – efter mitt ben… i stället för den ganska klumpiga modellen som jag har i dag. Allra bäst vore ju förstås om jag kan klara mig utan den på sikt… och det är utan ortos träningen bör fortsätta nästa gång på specialist rehab menade J.

Jag berättade då att jag inte ska dit flera gånger – eftersom jag är utskriven – , utan ska fortsätta på Valje Hälsan i Sölvesborg… vilket fick Js ögon att bli svarta. Detta tyckte han inte om…

————————-

Hur som helst, så hann jag knappt hem INNAN besöket fanns inskrivet i min journal 🙂 .

”Har fortfarande ortos upplåst till 90 grader. Har ca 90-100 graders flektion. I princip full extension. Kan ställa sig upp. Har inte gått att vara utan ortosen speciellt mycket. Det är kanske det man måste börja med nu. Hon har blivit utskriven från specialistrehab på Karlshamns sjukhus men jag tycker hon bör sköta denna träning där.”

—————————-

Jag får börja trampa på trampcykeln igen… något som jag inte gjort med någon ordning sedan FÖRE protesen byttes i oktober 2015. Då trampade jag femhundra varv – vilket tog 7-8 minuter – tre gånger om dagen… + att jag stod upp 20 minuter x tre (det sistnämnda klarar jag i dag igen).

Jag försökte börja trampa i januari 2016 igen, men det gick inget vidare… eftersom vänster knä inte bara låste fast sig, utan underbenet dessutom pekade trettio grader utåt (så vänster trampade hade behövt var trettio centimeter lång, typ… om inte vänster knä skulle vara i vägen för det högra).

Trampat femtio varv i dag… och konstaterat att det tar emot att trampa med en ortos som är låst vid 90 grader. Det går visst att göra det, men det optimala hade varit 10 graders rörlighet till…

——————————

”Jag skriver därför brev till dem. Skriver också kopia till C på ortopedkliniken i Karlshamn. Har också börjat att få ont från höger knä och tycker att det skaver och river där och det kan ju vara ståltråden eller något annat eftersom man har lagat hennes knäskålssena som har gått av och irriterar, detta får skötas via Karlshamn. I övrigt inget planerat åb hit utan hör av sig om det skulle vara bekymmer. Naturligtvis får ortopedkliniken eller spec.rehab höra av sig hit också med frågor till mig eller K.”

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Blogg, Knä..., Knäplastik, Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Återbesök på ortopeden i Lund…

 1. Gunvor Persson skriver:

  Om man bortser från att chauffören ”kräver” 60 kronor för resan, för det var den taxan som jag skulle betala enligt hans dator.

  Jag visade kortet – precis som beställningscentralen sagt till mig att det var det enda jag behövde göra -, men det tvingade chauffören att ringa upp dem INNAN vi kom i väg… så att de kunde stryka de 60 kronorna som jag enligt dem skulle betala.

  —————————————————————————————————————————

  DETTA BORDE TJEJEN PÅ BESTÄLLNINGSCENTRALEN FAKTISKT KÄNT TILL 😦 …
  Jag ringde ens ärende till dem för att meddela att jag fått frikort och ville ge henne numret på detsamma (för det var så man skulle göra, enligt chaufförerna… förra gången jag hade ett)… men tjejen som tog emot samtalet ville inte veta det, utan menade att jag bara behövde visa kortet för chauffören när jag skulle åka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s