Vecka 19… ortopeden i Karlshamn

Vänster ben är nu 49 cm i omkrets… medan höger ben fortfarande är 52.

12 maj 2014. Det var då det började med ett knäskålsbrott på VÄNSTER ben… och jag tog det med ro. Det innebar ju bara att semestern kom en månad tidigare än vad jag räknat med… inget annat, trodde jag. Ack, så fel det skulle visa sig att jag hade!

Tre år – och fyra operationer – senare, börjar till och med jag tvivla på om detta knä någonsin kommer att bli som på den gamla goda tiden igen…

——————————-

Trampar nu 3600 varv (uppdelat i 900 varv x 4) x två varje dag, morgon och kväll… utan att jag kan säga att varken knäet eller konditionen blivit ett dugg bättre. Får se hur länge jag orkar lägga två timmar om dag på det…  om jag INTE märker någon skillnad snart 😦 .

Tränar på att stå med tyngden på hela foten UTAN att översträcka knäna… vilket är svårt, eftersom jag inte har ett dugg koll på knäet då. Det känns som det är jätteböjt i skallen, men i verkligheten är det kanske 10 graders böjning… några grader till, och det viker sig och jag tappar fullständigt kontrollen över det :/

Likaså ska jag stå med tyngden på höger ben och flytta det vänstra fram och tillbaka. Knäet ska fram först – med andra ord ska benet vara böjt -… men rörelsen börjar egentligen upp i höften.

Tyngden på höger ben som sagt… vilket INTE är kul med en baksida som gör rejält ont och ett knä som svider och river. Det sistnämnda beror sannolikt på att cerklaget = ståltråd, typ… som knäsenan lagades med i juli 2014 har brustit på inte mindre än tre ställen, vilket innebär att jag har sex ståltråds ändar som sticks och rivs under knäet.

Normalt sett tar man bara bort dessa när de riskerar att tränga igenom huden, men problemet är att ”mina” ligger så djupt att de inte går att känna… vilket innebär att det lär bli ett större ingrepp än bara ett hål, för att hitta dem.

Lokalbedövning, narkos eller ryggbedövning är frågan… för det lär göra ont när man drar loss trådarna som sitter fast i dels skenbenet och dels i knäskålen.

————————–

Tidigast om fyra veckor kan de göra detta ingrepp… och då är det sommar, med allt vad det innebär när det gäller operationer.

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vecka 19… ortopeden i Karlshamn

  1. Suttecity skriver:

    Ja det är en dryg väg tillbaka… man kan lätt tröttna men jag hoppas det blir så bra det kan. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s