Akvarierummet… vecka 32

Har inte gjort någon större ”operation” i diskoteket sedan sist, även om det givetvis fortfarande innehåller alldeles för mycket alger…

… dels på grund av att jag inte haft någon fungerande koppling på 12/16 slangen (och därför inte kunnat tappa i nytt vatten igen), men det har jag nu 🙂 .

… och dels för att jag INTE gärna vill förbättra miljön allt för snabbt och mycket för algerna… så det blev ”bara” si så där ca 100 liter i samband med att tradera köpen planerades.

Tre jättefina krukodlade Akvarieväxter i lyx förpackning anlände häromdagen (är liksom lättare att plantera OM vattendjupet är mindre) 😉 . Två cryptocoryne… – bara att hoppas att de inte får dåndimpen av miljöombytet – och en kruka med ”elefantöron”.

—————————–

Är nämligen lite rädd för vad som kan bli resultatet av stora vattenbyte, samtidigt som ljusmängden i karet har ökat med 100% .
Vill absolut inte riskera att drabbas av cyanobakterier, som ju kan täcka allt i ett akvarium med ett mörkgrönt slaimigt ”algtäcke” på noll time… även om det ju finns bot för det (total mörkläggning med sopsäckar, filtar, täcke mm… you name it)…

För att konkurrera ut algerna behöva jag dock ännu fler växter… och två XXL Svärdplantor (Echinodorus bleheri) med si så där 15-20 blad var, finns på önskelistan 🙂 .

IMG_0111

Tanken är att det närmsta akvariet på vänster sida ska tömmas helt på sitt innehåll – med allt vad det innebär -… och flyttas en dryg meter hitåt och stå framför den motivmålade väggen, OM den till äventyrs blir klar någon gång vill sägas 🙂 .

—————————————-

Det är inte bara undervattens jobb i akvarierummet 🙂 IMG_0122

Det är nog närmre tio år sedan jag fick för mig att kladda lite på väggen (det är i och för sig inte första gången jag gjort det… för jag målade den mörkblå redan 1993, dessutom med en solnergång i röda och gula nyanser).

Jag målade på fri hand upp till ca 150 cm höjd över golvet. Därefter fick bland andra en mycket vigare och klättervillig systerson ta över… och måla efter schabloner.

Schabloner – föreställande fröställningar (nåja!) av gullregn – är tillskurna sedan länge. Gäller bara att hitta någon villig kandidat som kan tänka sig att använda den 🙂 …

—————————–

Diskoteket 2013… med svarta neontetror och rödmunstetror. Den ljusgröna plantan mitt i bilden är en svärdsplanta…

Denna växtlighet levde på något som jag har för mig hette SJU KULOR 🙂 …

Det här inlägget postades i akvarium, Akvariumen..., Allmänt, Blekinge, Sölvesborg..., Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s