Vecka 32… semestrarna slut

… och saker och ting börjar rulla igen i samhället 🙂 .

Har i princip varit lat sedan veckan 26, och bara trampat trampcykel en timme om dagen… men får väl öka dosen igen, även om det är jättetråkigt att göra något som jag inte tror på längre.

Jag borde vid det här laget haft kondis som en häst, men jag misstänker att jag nått ”toppen” för vad som är möjligt att uppnå med dessa knän för länge sedan.

Jag har tränat upp knän efter operationer ett antal gånger tidigare – med andra ord vet jag precis vad som krävs -, men aldrig någon gång har jag upplevt att det varit så här.
Visst, det brukar ta si så där i alla fall sex veckor efter en operation innan man kan börja lita på ett knä… men detta är nu åtta månader sedan, och det går fortfarande inte att lita på det för fem öre.

Det är fortfarande synnerligen opålitligt, och viker sig utan förvarning… visserligen i rätt riktning (och det är ju alltid något!), men ändå.

Vänster ben är i dag 50 cm och det högra 51 cm i omkrets precis ovanför knäet (vecka 26 var motsvarande siffror att vänster var knappt 50 cm – om jag var snäll -… och höger 52 cm i omkrets).

——————–Meddelat hemtjänsten… ———————

Nåja… semestrarna är slut som sagt.

Meddelade hemtjänsten den tionde augusti… att jag ska till tandläkaren den 18:de – så de kan planera – och att jag dessutom behöver en ledsagare med mig. Både dit och hemresa är dessutom beställda. Check!

Meddelat hemtjänsten… att jag åker själv till vårdcentralen den tjugoförste augusti – för att ta EKG inför ingreppet den sjunde september. Resorna beställda. Check!

Meddelat hemtjänsten… om att den sjätte september kommer att se annorlunda ut. Jag behöver då hjälp med TVÅ dubbelduschar och renbäddning inför ingreppet den sjunde september…

Meddelat hemtjänsten… om att den tredje och sista dubbelduschen ska ske tidigt på morgonen den sjunde september, för sjukresor kommer och hämtar mig 07.45 (vilket är EN minut efter att deras arbetstid vanligtvis börjar).

Detta är en dubbeldusch 🙂 …

… och TRE sådana SKA man göra, annars blir det ingen operation.
Till det ska användas en Descutansvamp med flytande Descutan med Klotrhexidin 4% … en till varje dusch tillfällen, vilka finns att köpa på apoteket. Check!

Eftersom man är beordrad att använda detta borde det ingå i högkostnadsskyddet… kan man tycka, men så är inte fallet. Varje dubbeldusch kostar därför drygt 100 kronor :/ .

Skanning_20170813.png

PS: I dag var min middag inplanerad redan klockan 10.30… vilket bannemej är rekord. Det innebär alltså att min middag kan ligga någonstans mellan 10.30 – 13.30… och jag har dessvärre inte en aning om NÄR från den ena dagen till den andra.

Tidsfönster pratar hemtjänsten om – vilket innebär att min middag ska ligga inom detta fönster varje dag -… men det ger jag inte mycket för :/

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vecka 32… semestrarna slut

  1. Gunvor Persson skriver:

    Och nu – 13.00 – kom nästa person som skulle värma mat till mig…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s