Akvarierummet… vecka 34

Ett vattenbyte till är genomfört, och ytterligare några växter har flyttat in. Pumpen är startad och den främre rutan skrapad… det senare har inte haft högsta prioritet precis.

IMG_0153 (2)

Dels är det två svärdplantor från Mackes zoo… dock inte Echinodorus bleheri, utan snarare en variant med äggformade blad – men strunt samma… det var mest den ljusgröna färgen jag var ute efter -, eftersom de befintliga cryptocorynens blad är mer bruna än gröna.

Jag har haft en sådan tidigare och det är näckros varning på dem, dvs de blir lätt 50 cm höga och bladen ligger då och flyter på vattenytan… de är dessutom blomvilliga.

IMG_0157 (3)

Dessutom ett traderaköp av ytterligare en cryptocoryne. En cryptocoryne av modell STOR… fråga mig icke vad den heter, men bladen blir 60-70 cm långa, är vårgröna och av ”bäck i bölja” typ 🙂 .

IMG_0158 (2)

Man kan konstatera att det nästan är jord i den åtta år (!) gamla bottnen, eller åtminstone något ditåt… så det återstår att se vad de nya växterna tycker om det, kanske är detta projekt dömt att misslyckas på grund av det, men de har fått några lerkulor.

IMG_0163

En av invånarna i diskoteket framför fönstret… en snäcka vars skal är säkert två centimeter långt.

————– Djurplågeri? —————-

I det lilla 54 liters akvariet finns minst tre – av fem – amanoräkor fortfarande kvar. De är runt fyra år gamla och den enda omsorg de fått de senast tre åren är lite nytt vatten då pumpen börjat skramla pga att den dragit luft.

De tycks dock leva gott på alger och javamossa, men det är snudd på djurplågeri att låta dem ha det så, enligt en från hemtjänsten :/

Det här inlägget postades i akvarium, Akvariumen..., Allmänt, Blekinge, Sölvesborg..., Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s