Vecka 35… ingenting – absolut ingenting – förvånar mig längre

Blev uppringd av V på narkosbedömningen i Karlshamn på överens kommen tid, och enligt henne blev jag ryggbedövad senaste gången 2014 i Karlskrona, vilket ju inte stämmer… för jag har blivit ryggbedövad både i Karlshamn och Lund sedan dess.

Att hon inte kan se journalen från Lund förvånar mig inte (det är ju ett annat landsting) … men att hon inte kan se någon narkosberättelse från 2015 i Karlshamn – där hon jobbar – är ganska otroligt. Enligt V är den i sådant fall inte inskannad – fastän det blir två år i oktober -, sedan jag opererade vänster knä där!

Tanken med samtalet med narkosbedömningen är att jag som patient ska få tillfälle att ställa frågor inför ingreppet, men här blev det precis tvärtom. Det var jag som fick svara på frågor…

Så jag fick frågan om JAG visste vilket medikament de hade använt i oktober 2015? Kan väl säga att jag aldrig ens funderat över det, och än mindre hade en aning om att det tydligen det finns flera olika…

Hur gick det till när de satte nålen i ryggen? Låg jag på sidan eller satt jag upp?
Tja… jag har varit med om att ligga på sidan, sitta på britsen med raka ben – eller böjda – och kuta med ryggen… eller sitta framåtlutad med benen hängande mot golvet.
Jag kan med andra ord inte svara på HUR det gick till i Karlshamn sist… men C på ortopeden lovade ju i maj månad att de skulle göra precis likadant denna gång som i oktober 2015 (eftersom det är enda gången som jag mått bra efteråt). Okey…

Jag trodde inte att det var patienten ansvar att hålla reda på sådana detaljer, men det är det tydligen… så lita på att jag kommer att göra i fortsättningen 😦 . 

knäet

Har oxå fått ett brev från LÖF (Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag)… eftersom jag överklagade deras beslut i våras angående mitt vänstra knä.

Svaret jag fick då var ”att för att resultatet av ett ingrepp inte blir det förväntade har man inte rätt till ersättning”… vilket de kommit fram till genom att läsa Karlshamns journaler, men att det även fanns journaler i Lund hade de missat.

Nu har de dock fått ta del av de journalerna också, så det ska göras en ny medicinsk bedömning där även dessa ingår. Sannolikt blir väl svaret detsamma, men alla papper bör vara med i den bedömningen… tycker jag.

————————————–

PS: Man får träffa en himla massa människor – gäller att se det positivt ju 😉 – när man har hemtjänst. Denna veckan har jag haft 40 besök… som utförts av 20 olika personer!

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s