Akvarierummet… vecka 37

Inget vattenbyte på två veckor nu… men växterna verkar inte fara illa av det. Inte heller det faktum att bottnen är åtta år gammal tycks ha någon negativ inverkan på växtligheten 🙂 .

De båda svärdplantorna – som snarare är äggformade än svärdformade – har båda fått två nya rödaktiga blad, och de tre nya crytocorynen har sannolikt också funnit sig i att flytta in UTAN att varesig få dåndimpen och lösas upp… eller bjuda på några andra större protester.

IMG_0218 (2)

… men dessvärre odlar jag även sådant som jag inte vill ha, nämligen grön bomull på både botten och rötter.

Det beror sannolikt på för mycket ljus… så nu är båda ramperna ställda på att vara tända åtta timmar per dygn (även om den faktiska tiden blir närmre nio timmar, eftersom timerna inte är helt synkroniserade).

IMG_0215 (2)

Den här ”bäck i bölja cryptocoryne” lär bli en ny favoritväxt…

IMG_0214 (2)

De nya bladen som kommer på cryptocorynen (till vänster) är mörkbruna… medan de gamla bladen – som vuxit upp i väldigt svag belysning – på samma planta är mörkgröna.

IMG_0219 (2)

Planen är att det eventuellt blir fisksläpp i diskoteket den 24 september… eftersom Mackes zoo https://www.facebook.com/Mackes-zoo-och-fritid-AB-462977517145644/ har söndagsöppet då (hemtjänsten har lovat köra mig dit på min sociala aktivering).

Kilfläcksrasbora och Garra panda står på önskelistan 🙂 …

Det här inlägget postades i akvarium, Akvariumen..., Allmänt, Blekinge, Sölvesborg..., Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s