Akvarierummet… vecka 39

Efter allt slamsugande – inklusive vattenbyte – börjar det bli dags att se om diskoteket är beboeligt för annat än växter och snäckor, dvs fiskar… med andra ord var det dags att besöka en djuraffär 🙂 !

Jag har sådan tur att det finns en i Sölvesborg, nämligen Mackes zoo och att den dessutom ligger inom gångavstånd https://www.facebook.com/search/top/?q=mackes%20zoo%20och%20fritid%20ab .

IMG_0285 (2)

IMG_0286 (2)

IMG_0281 (2)

Vedlåda nummer två med ”spretved”… men det var inget där som så att säga sa klick. Ångrar dock att jag INTE tog ett foto på ett stort – säkert 50-60 cm långt trästycke – i den andra lådan… som vid närmare eftertank kanske hade varit möjligt att tråckla in bland befintliga trästycken i diskoteket.

IMG_0284 (3)

Gyppysar… ingår INTE i planen över framtida diskoteks invånare 🙂 .

I planen ingår att där ska simma ett stim på si så där trettio kilfläcksrasbora och ett tiotal panda garra så småningom… plus någon större – än så länge okänd – snäll ”solitär fisk”.

IMG_0283 (2)

IMG_0287 (3)

PS: Kanske inte en helt rullstolsvänlig affär, men de ställen i Sölvesborg som är det – förutom ICA, Schack Matt och Flora Perssons – är sällsynta… men fullt möjligt att besöka med hjälp som synes 🙂 .

—————————————–

014

I påsarna fanns tio kilfläcksrasboror och lika många kopparbarber (man ska aldrig säga aldrig) som nu är installerade i diskoteket. De förstnämnda leker ”belly up” på baksidan av växterna stup i kvarten… men att få en vettig bild på det – eller fiskarna överhuvudtaget – låter sig inte göras. Verkar dock inte som jag är ensam om det dilemmat… hittar inga bra bilder på googel heller  🙂 .

IMG_0353 (3)

Annonser
Det här inlägget postades i akvarium, Akvariumen..., Allmänt, Blekinge, Fiskar, Katter, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s