Vecka 41… vem kan man lita på, del 2

Den 9de oktober var jag på vårdcentralen i Sölvesborg med anledning av den hälsodeklaration som arbetsterapeuten gav mig… och som en läkare måste fylla i inför ordination av en elektrisk ”rullstol”.

Det som läkaren skulle intyga var mitt adekvat omdöme och adekvat reaktionsförmåga. Adekvat hörsel, binokulär synskärpa, neglect eller synfältsbortfall… och medicinering som kan påverka trafiksäkerheten.

Eventuell missbrukarproblematik, epilepsi eller kramper, kognitiva nedsättningar, diagnos… samt medicinska och sociala motiv för ordinationen.

… summan av det är – enligt C på vårdcentralen – att jag har förutsättningarna för att kunna framföra ett eldriven färdmedel i trafiken. Dock får jag bara köra i gånghastighet… för enligt henne går dessa i 60 km i timmen!

Huga… trodde inte de gick så fort, men lovade att bara köra i ”gånghastighet”.

Detta skulle sedan skickas till Sölvesborgs kommun, arbetsterapeut TP…. ingen närmre adress än så, men jag skrev dit 294 00 Sölvesborg på eget bevåg.

Nu är intyget skickat och i POSTNORDs händer… måtte det komma fram.

———————————-

Dessutom ville försäkringskassan ha ett läkarutlåtande från C på vårdcentralen om huruvida hon trodde jag kommer att kunna jobba i framtiden. OM jag måste vara realistisk, så börjar jag tvivla på det…

Det skulle dessutom ställa stora krav på både hemtjänsten – och den framtida arbetsplatsen! – för att det skulle vara genomförbart…

————— 11 oktober —————

Kom så två gentlemän från hjälpmedelscentralen. Det första de talade om för mig var att det INTE är de som ställer in gåbord… utan det är arbetsterapeuten.

Ok… men han är inte inblandad i detta gåbord, utan det är kommunens sjukgymnast och det är hon som har skickat arbetsordern. Sannolikt hade de försökt nå henne innan de kom hit… för de talade om att hon var sjukskriven.

Jag når INTE ens riktigt runt handtagen på det ”gamla” gåbordet…
… vars handtag är smalare än på det nya.

Det hon ville att de skulle ställa in är saker som INTE går att ändra på. Tveksamt, men möjligen skulle det gå att beställa och specialtillverkade andra handtag… men det får jag i så fall ta med sjukgymnasten. Suck… funderar på fullt allvar att be henne skicka det nya gåbordet ditt pepparn växer!

——————————–

PS: I Kalla Fakta ”Monstret” uttalar sig Annica Rhodin – överläkare på smärtcentrum i Uppsala – rent allmänt om vem som har huvudansvaret för en patient.

Hon konstaterade att patientansvariga läkare finns ej längre – varken inom primärvården eller sjukhusvården -, vilket innebär att patienten oftast träffar olika vårdgivare. Resultatet av det blir att ev. vårdplan och uppföljning av den samma blir där efter… eftersom:

”-Det är alltid någon annans patient!”

Detta är inget nytt fenomen, påstår jag – som har ”valsat” runt i vården sedan 1971 -… men det har helt klart blivit värre.

Stroke och rehabiliteringsavdelning + specialistrehab i Karlshamn är nog det enda stället  som har haft en vårdplan för mig… akuten, vårdcentralen, reumatologen, ortopeden mfl kör sina egna race.

———————————————-

Vill påstå att samma sak gäller i äldreomsorgens värld… tyvärr. Den högra handen verkar inte veta vad den vänstra gör längre… vilket väl vecka 35 är ett bevis för.

Då utfördes mina 40 besök från hemtjänsten av 20 OLIKA personer… 

Det här inlägget postades i akvarium, Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s