Vecka 43… LÖF X 2 och brevet som kom fram till sist

På måndagen fick jag MEJL från LÖF – eller rättare sagt, så var det en marknadsundersökning, typ… – där jag anonymt skulle svara på en massa frågor (eftersom jag överklagat), där 1 var sämsta tänkbara och 5 var bästa tänkbara svar (samma konceptet som vid alla andra statistiska undersökningar med andra ord).

Hade inte förväntat mig att de ägnade sig åt ”sådant”… men okey då, jag tar det sedan.

Tre och ett halvt dygn senare fick jag ytterligare ett mejl från dem, vilket var en påminnelse på det första. JAG skall alltså lämna ett omdöme om hur de utfört sitt jobb på mindre tid än en vecka… medan de i sin tur behöver två månader för att behandla min överklagan!

Fick en kallelse till mammografi för ett tag sedan… vilket numer är både frivilligt och gratis att gå på, vilket innebär att ingen reseersättning utgår.

För min del innebär det att jag INTE får åka sjukresa dit, utan det är färdtjänst som gäller. Skillnaden på sjukresa och färdtjänst är priset.

Sjukresan kostar 60 kronor enkel resa… medan samma resa med färdtjänst kostar 96 kronor. På sjukresan kan jag dessutom utan extra kostnad ta med mig en ledsagare, men på färdtjänstresan får jag även betala 96 kronor enkel resa för den personen…

Det slutade med att jag skippade ledsagaren och fick helt och hållet förlita mig på chauffören och annat löst folk som jag träffade på på Karlshamns sjukhus… inte jättekul, men vad gör man?

Denna frivilliga ”kostnadsfria” mammografi undersökning hade annars kostat mig nästan 400 kronor, men på detta sättet sparade jag iallafall 200 kronor…

(betänker man sedan att jag har frikort på både undersökningar, röntgen och sjukresor i vanliga fall… så skulle kostnaden kunnat varit 0 kronor, OM det inte vore för att det är frivilligt att gå mammografi)

——————————

Annars har det inte hänt så mycket… eller jo, den 27 oktober fick jag veta att brevet med läkarintyget – som jag skickade den 16 oktober – till arbetsterapeuten har kommit fram. Det hade gått till hans gamla adress och blivit liggande där. Byter man adress – kan jag tycka – är det ännu viktigt att man ange den nya korrekt… och inte som nu, enbart ”arbetsterapeut TP, Sölvesborgs kommun” som adress.

Fortsättning följer tisdagen den 31 oktober…

————————–

Går nu på en kortison tablett om dagen… vilket både syns och känns. Underbenen är nu knallröda – de ser ut som de blivit solskadade -, och försedda med ”hönsa-skinn”. Det surrar och sticker i dem… och de är ömma och svampiga. Inte alls skoj att varken belasta eller röra vid dem :/

Det enda jag gör numer är att jag släpcyklar fem x två minuter varje dag… att stå upp är tillräckligt otrevligt för att jag ska låta bli.

IMG_0474 (2).JPG

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s