Vecka 44… IKEA nycklar

Det här är ett framhjul på en rullstol… hjulet på min nya rullstol, närmare bestämt. Där finns TVÅ skruvhål…

Skruven genom navet sitter – som synes – i det första hålet (det nedersta), medan den sitter i det andra (det översta) på den gamla rullstolen. Detta ville jag att arbetsterapeuten skulle ändrat på redan när han levererade den, och han lossade hjulen… men satte tillbaka skruven i samma hål igen, för enligt honom skulle rullstolen luta bakåt OM man satte skruven i det andra (dvs det översta) hålet.

Kan säga att jag funderat MYCKET över hur det skulle vara möjligt att rullstolen skulle kunna luta bakåt (vilket skulle blir effekten om man satte skruven genom det andra, dvs det översta hålet, enligt honom).

Visserligen är jag inte jätteteknisk, men totalt oteknisk anser jag mig inte heller vara…  så i min värld innebär det snarare att man sänker rullstolen i framkant OM man sätter skruven i det andra hålet (det översta) och inte tvärtom.

Och när jag nu ändå är inne på tekniska prylar – eller inte! – … så vad heter det? Insexnyckel eller insektsnyckel?
Om det tvistar nämligen de lärde 🙂 …

Kärt barn har  – som bekant – många namn, så jag tror alla vet vad jag menar… även om JAG brukar kalla dem för insettsnycklar, fast egentligen kan jag tycka att de snarare borde heta IKEA nycklar 😉 .

————– 31 oktober —————-

Kom arbetsterapeuten angående läkarintygen om huruvida jag ansågs vara kapabel att framföra en elrullstol (japp, det heter så… även om de inte är utformad som en rullstol) på egen hand. Och det ansågs jag vara, så han skulle beställa en…

Tro det eller ej, men den levererades redan den 3 november – även om jag inte fick röra dem förrän han varit här -… och enligt Länsförsäkringar behöver jag ingen extra försäkring på den.

Dessutom hade han… tja, IKEA nycklar med sig och ändrade inställningen på framhjulen på den nya rullstolen, så nu går den både in under köksbordet och jag slipper dingla med fötterna i luften, eftersom jag – hejsan hoppsan – når ner till golvet med fötterna igen 🙂 .

—————- 2 november ——————

… ringde försäkringskassan angående det senaste läkarintyget… där mina fd arbetsgivare ska anges. Har jag månne lön från något annat ställe oxå?

—————————————

PS: Släpcyklar 6 x två minuter…

PS: 2 … har skickat in en ny ansökan om handikappersättning (med det senaste läkarintyget som grund).

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s