Akvarierummet… vecka 46, Anna Batra

Inspekterat vedhögen – med god hjälp av Mopsfröken – … men utan att hitta den ”rot” som jag vet att jag ska ha, frågan är bara var.

Den är bågformad – ca 40 cm långt och bågen är ca 20 cm hög – … och jag har haft anubias knutet på den en gång i tiden, men var finns den i dag? Det enda jag säkert vet är att den INTE finns i något akvarium i alla fall, men jag kan ju alltid hoppas att den finns bland adventsljusstakarna… eller nått.

IMG_0517 (2)

Nåväl, det som inte hamnat i tjuvahänder brukar dock förr eller senare dyka upp.

——– Anna Batra rimmar på… Garra flavatra ———

Fem Anna Bat… sorry, garra flavatra är köpta hos Mackes Zoo och installerade i diskoteket – helt enligt planen -… men tanken är att det ska bli minst det dubbla, OM jag hittar någon information som bekräftar att de är stimfiskar, vill säga.

Har haft någon enstaka för länge sedan, men de är tydligen vanliga i offentliga akvarium, åtminstone finns de i det hyfsat stora cylinderformade i foajen på Karlshamns lasarett. Där har de sällskap av ganska stora praktbotior, väldigt stora röda och blågula regnbågs hanar och ännu större papegojciklider.

Det finns både viltfångade och odlade sådana, och jag minns inte vilket dessa är… men en sak är säker: De är socialiserade! Efter att ha varit en här och en där och utspridda i hela akvariet… samlades alla blixtsnabbt – tillsammans med kilfläckar och barber – när det var dags för mat 🙂 .

 

Det här inlägget postades i akvarium, Allmänt, Blekinge, Fiskar, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s