Akvarierummet… vecka 50

Före utrensningen av växter…

IMG_0606 (2)

Vallisnerian är klippt, likaså limnophian… vilket var nödvändigt ont, för att ens hitta ner till bottnen och kunna ge ett par cryptocotyne en bättre framtida växtplats. Några av ”Ryssbergsstenarna” har kommit på plats… om det sedan är deras slutgiltiga placering återstår att se.

Jag tänker uppenbarligen inte som en fisk… (åtminstone inte som en garra i alla fall), för garrorna struntade totalt i den tunnel som blev under stenarna, medan kopparbarberna däremot tyckte det var desto intressantare 🙂 .

IMG_0610 (2)

Garrorna tyckte dock den nya algmagneten var desto roligare… vilket onekligen påminner mig om cykeltävlingarna vi hade runt ”Mjölboden” som barn.

Att vi överlevde, för detta var innan cykelhjälmarnas tid. Faktum är att jag betvivlar att de ens var uppfunna – cykelhjälmarna, alltså – … för man körde även moped utan hjälm.

Fortare och fortare trampade vi – i hopp om att åtminstone få syn på bakhjulet på kompisen framför – UTAN att kompisen bakom kom i fatt.
Visserligen körde vi alla i samma varv – två fingrar i kors -… men det hände att vi krockade i en hörna (det värsta som hände var en sprucken panna).

Nåväl, garrorna kör inte heller chicken race,  men de gillar att leka i vattensprida… (precis som vi oxå gjorde när vi inte cyklade runt runt) ursäkta, pumpens utblås menar jag!

Det blir till att leta upp ett sprinklerrör, för de busarna simmar in i utblåsröret och jag vill ju inte att de simmar in i pumpen precis

IMG_0612 (3)

… efter utrensningen.

————————————————–

PS: Adventsstjärnan är hittad… men INTE det borttappade trästycket. Det nya trästycket är tillsågat och väntar nu på dränkning.

Det här inlägget postades i akvarium, Allmänt, Blekinge, Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s