… en summering av bloggen 2017

Ser man på… det är nu fem år sedan jag börja använda mig av WordPress 🙂 . Under dessa år har det klickats drygt 134,500 gånger på bloggen… varav drygt 25 000 personer tillsammans har klickat 42 000 på något inlägg under det senaste året. Från dessa länder kom flertalet läsare under 2017 🙂 …

30 000 har lästs från Sverige, medan nästan 11 000 – eller var fjärde inlägg – är registrerat som läst some where i USA.

Vad är det då som Svensson söker / googlar på…

… eller Andersson, rättare sagt, för Svensson kommer först på nionde plats i konkurrensen om Sveriges vanligaste efternamn… och som i förlängningen gör att hen hittar bloggen?
Ja, inte är det knäproblem iallafall, för dessa bloggar får väldigt lite ”trafik” (även om dessa anteckningar är och har varit väldigt viktiga för mig de senaste tre åren…
https://gunvorpersson1.wordpress.com/javla-kna/ ).

Inte heller verkar folk vara speciellt intresserade av akvarium – eller akvaristik – nu för tiden… eftersom dessa bloggar får så litet trafik att det ens är frågan om det är värt besväret att skriva dem https://gunvorpersson1.wordpress.com/akvarierummet/

Nåväl, trots att dessa båda är riktiga floppämnen, så har det trots allt klickats 42 000 gånger på bloggen i år – vilket är 8000 gånger fler än 2016 års, då det klickades ”bara” 34 109 gånger på den.

Huga, 42 000 på ett år! Hur ska jag kunna slå det under 2018?
Inte en aning, för det låter helt omöjligt… fast å andra sidan kände jag samma pessimism inför 2017; men då var den stora frågan i stället hur jag skulle kunna slå 2016 resultat på 34 109 klick. Huga en gång till!

Rent statistiskt har dock antalet besökare på bloggen ökat med ca 20% varje år… så fortsätter den utvecklingen är ju allt lugnt 😉 .

Själva hemsidan har fått 11 531 av dessa klick, och det kommer ingen enskild blogg i närheten av… men vad letar Svensson – sorry, Andersson! – efter på nätet då? MAO vad bör jag skriva om.?

Tja, jag har inget bra svar på den frågan… men jag vet vilka bloggar som lockar flest läsare 🙂 . De som får mest klick är utan jämförelse de bloggar som jag skriver om släktforskning https://gunvorpersson1.wordpress.com/slaktforskning/

En skjuts framåt fick bloggen dessutom i februari 2017  😀  … https://gunvorpersson1.wordpress.com/2017/02/10/plotsligt-hander-det-2/

————— inför 2018 —————

Något nyårslöft inför 2018 har jag inte gett, men en bra sak – som jag funderat på – är huruvida det skulle vara möjligt att på något sätt (som går långt över mitt förstånd, och in på Sissas) koppla ett klättringsbart släktträd till de bloggar som handlar om Listersläkten. Möjligt eller omöjligt?

Kanske ger jag mig på mantalslängderna över Listershärad igen och skriver av längderna för ytterligare en by i Mjällby socken… om de omfattas av det material som släpps fritt på SVAR i februari.

Det här inlägget postades i akvarium, Allmänt, Blekinge, Blogg, Genealogi, Knä..., Sölvesborg..., Släktforskning, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till … en summering av bloggen 2017

  1. Siv Bergenek skriver:

    Jag är intresserad av din släktforskning, mantalslängder och annat om Mjällby samt av dina knän. Fiskar och katter kommer längre ner på min lista. Jag uppskattar din blogg mycket och den hjälper mig att lära känna min mammas Listerlandet. Tack Gunvor!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s