Kirskål, kirskål, kirskål…

… har jag fört en ojämn kamp emot de senaste tio åren.

En uppsjö olika utrotningsmetoder – den ena giftigare än den tredje – har testats, men det enda som hänt – i bästa fall – är att de nya bladen blivit mindre och fått en gulaktig ton i några veckor… sedan har växten kommit tillbaka som om ingenting hänt.

Tacka vet jag Björnloka… högg skallen av dem tre fyra gånger på våren, och de är ett minne blott… gör samma sak med kirskål, och ”poff” hela trädgården är full av dem.

Nåväl… kan jag inte vinna över dem, så får jag försöka göra livet surt för dem… läs, konkurrera ut dem med STOORA tåliga perenner. Typ, jättegräs, gullris och ormbunkar…

Visserligen försvinner ju inte kirskålen på det sättet, men den blir mindre synlig… än i en rabatt med bar jord och få växter, där all energi går åt till att svära över den förbenade kirsen (dessutom har jag gott om både gullris och strutbräken på andra ställen, som skulle kunna planteras i rabatten ovan).

… fast ska man vara helt ärlig, så är en välskött kirskål ganska vacker… OM den INTE råka växa i just min trädgård, vill säga 😉 . 

Det här inlägget postades i Allmänt, Ätbart?, Blekinge, Blommor, Sölvesborg..., Trädgård, Uncategorized, Växter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s