Juni 2018… fack, försäkringar, fan och hans mormor…

… därtill ett blommogram, som önskade mig en skön sommar.

… kan säga att både jag och LilleMannen blev lika förvånade. Pioner, lövkoja och eucalyptus innehöll den, som synes. Avsändare var arbetsplatsen där jag varit anställd i tjugofem år, men nu har jag hel sjukersättning sedan april månad…

————- fack och försäkringar —————–

… men fakturan på 210 kronor i månaden till facket kommer fortfarande, likaså en faktura på ca 300 kronor på en grupplivsförsäkring + hemförsäkring varannan månad hos Folksam. Hemförsäkringen var något man blev ansluten till, vare sig man ville eller ej som anställd i Sölvesborgs kommun på 1980-talet. ”-Den – dvs hemförsäkringen – kostar inget, den ingår i lönen!”

Jepp, så var det och inget man som anställde kunde slippa ”eftersom den ingick i lönen”… även om man – som jag och flera av mina arbetskamrater – redan råkade ha en hemförsäkring i andra bolag. Den dagen man blir sjukskriven, med andra ord inte har någon lön längre bli man varse att den kostar…

Jag ringde facket, och undrade huruvida jag hade någon nytta av att vara med i facket och Folksams gruppliv och hemförsäkring numer. Det kunde vederbörande inte svara på, utan bad mig ringa till nästa instans. Sagt och gjort… men visst hade jag nytta av att vara med i facket (såklart ville hen det), fick jag veta… tex om jag råkade ut för en olycka. Hur mycket den var värd när jag bröt knäet vet jag. Att bryta ett knä när man klipper gräs med en kabelförsedd trimmer anses nämligen inte som en olycka…

Okey då, men hemförsäkringen kan jag väl slippa betala i alla fall? Jag har fortfarande en i ett annat bolag… hur smart det är kan diskuteras, men så är det, men se det gick inte för den ingick i fackföreningsavgiften, enligt hen. Om den ingår i fackföreningsavgiften; varför får jag då en separat räkning från Folksam på den? ville jag veta. Svaret jag fick var att det måste vara för att jag tagit någon tilläggsförsäkring…

Jag har dock inget minne om att jag taget någon extra försäkring hos Folksam (i sådant fall hade jag sannolikt gjort det i det bolaget där jag har alla övriga försäkringar)… utan detta måste var den försäkringen man blev tvångsansluten till på 1980-talet. Varpå hon svarade att 80-talet visste hon inget om!

—————- Hemtjänstavgiften… ———————-

Den 4 juni… fick jag svar på fylleriövningen angående hemtjänstavgiften. Den blanketten (+ kopia av deklarationen) gick långt över mitt förstånd – vilket jag skrev på den! – … men resultatet blev att månadsavgiften sänktes från 1820 till 1691 kronor. Alltid något, men det innebär samtidig mer ”jobb” för mig, eftersom jag är skyldig att meddela försäkringskassan eventuella ändringar som kan påverka handikappersättningen…

—————- Bostadstillägg… —————–

På tal om försäkringskassan, så har jag ansökt om bostadstillägg… vilket innebär att leta upp och ta kopior på en massa saker, tex den randiga delen av deklarationen, kopia på husköpet från 1993, kopior på lånehandlingar där ovan nämnda fastighet är lämnad som säkerhet… och senaste betalningsavin på det samma. CHECK!

Årsbesked… vilket innebär två från banken, check. Ett från ICA, check…

Dessutom papper på eventuella inkomster som inte kommer från föräkringskassan, tex afa…

Det som återstår – TROR JAG – är ett årsbesked på ett kreditkort ”Sölvesborgskortet” SOM JAG INTE KAN HITTA 😦 . Jag har den senaste betalningsavin, men det gills inte…

——— Dörröppnaren… kapitel två ————-

Detta är den berömda dörröppnaren! Firman som var här nu senast konstaterade återigen att det inte var de som levererat och monterat fanskapet… nä, det sa han inte… vilket innebär att de inte får röra, läs reparera den.

Men han tyckte inte den såg frisk ut, så han fotograferade den och visade bilderna för bostadsanpassningen. Tydligen höll kommunen med om det, så nu ska den bytas ut… vilket innebar mer papper, dvs att jag fick skicka in en ny ansökan om bostadsanpassning.

Här syns tejpen som firman som levererade dörröppnaren lagade den med…

——- kontinuitet ——

Det där med vikten av kontinuitet hör / läser man ofta om inom både barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen.

Betydelsen av ordet skiljer sig dock väldigt åt, beroende på vilken omsorg det handlar om. Inom barnomsorgen betyder det att ”brukaren”, dvs barnet / eleven skall träffa så få olika pedagoger som möjligt under sin dag/vecka på förskolan eller skolan… medan det inom äldreomsorgen snarare verkar betyda det motsatta, dvs brukaren skall träffa så många olika personer som det bara möjligt!

I mars månad skulle planeringen ändras… hoppas att det på sikt innebär färre olika utförare!

Maj 2018. Av de 24 personerna som var här under april månad återkom 18 strycken under maj månad + sju stycken ”nya” (= totalt 27 olika personer under maj månad). Av de sju nya har jag träffat sex stycken tidigare… även om det var före nyårsafton 2017.

Juni 2018. Av de 27 personerna som var här under maj månad återkom mindre än hälften – det är ju liksom semestertider nu -, dvs 11 personer (= totalt var det 25 stycken olika individer här under juni månad) + sex nya, varav en med allvarlig kattfobi! Av de sex nya har jag träffat EN tidigare… även om det var före nyårsafton 2017.

Denna bilden får representera utförare nummer 70… men totalt har det hitintills varit 75 OLIKA här under 2018.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Blekinge, Blommor, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s