Juli 2018… Lång het sommar!

Juli blev den varmaste månaden som uppmätts efter 1756 – när mätningarna startade i Stockholm -, och bjöd på flera värmerekord. Medeltemperaturen låg på 22,5°, vilket är den högsta månadsmedeltemperatur som noterats i Sverige, enligt SMHI.

Här en bild från SMHIs motsvarighet DMI (från Danmark… vilket ofta var / är mer tillförlitligt än SMHI).

ö

 

—– Dörröppnaren… never ending story ——

Lång het sommar som sagt, som jag mestadels tillbringat ute på rampen. Då är det inte kul att – för att komma ut ur huset – behöva trycka 7-8 gånger på fjärrkontrollen… i hopp om att dörren ska öppnas, helst före motorn slits ner från väggen och trillar ner i skallen på någon.

… så därför lät jag en person skruva bort armen från dörren. Då gör inte dörren motstånd, när man öppnar den på vanligt vis…. och jag kan trycka ner handtaget och ”sparka” upp den med fötterna.

… öppna den är lätt, men stänga den är knepigare… men som väl är finns det ju balaband 🙂 .

Dock har jag inte löst hur jag ska kunna låsa dörren med nyckel utifrån… vilket är en sak jag saknar från den automatiska dörröppnaren. Den som lever får se…

———————————

4 juni… nytt avgiftsbeslut från kommunen, vilket sänkte månades kostnaden till 1691 kronor. Detta var uträknat på att jag hade en inkomst efter skatt på 10 557 kronor. I samma veva gick jag från sjukskrivning till hel sjukersättning…

6 juli… fick jag ett brev från Landstinget i Blekinge, som förkunnade att mitt tandvårdskort för nödvändig tandvård upphört eller upphör att gälla inom kort eller har upphört, osv. Om Du anser att Du fortfarande är berättigad till tandvårdskort måste Du visa detta brev för en handläggare i din kommun.

Ok, en handläggare var det. Frågade första bästa utförare från hemtjänsten… som bad mig ta det med min kontaktperson… som bad mig ta det med AB på mejl, som visade sig ha semester… så ett nytt mejl fick skickas till SN. Fortsättning följer…

13 juni… fick jag återigen ett avgiftsbeslut från kommunen (det första sänkte kostnaden med en dryg hundralapp, till i månaden). Man har kommit fram till att mitt ”avgiftsutrymmer” nu var 0 kr… enligt ett nytt avgiftsbeslut. Aktuell inkomst, dvs hel sjukersättning från försäkringskassan är 8839 kronor efter skatt. Kostnaden för mitt boende beräknas till 3216 kronor i månaden… vilket ger ett förbehållsbelopp på 5649 kronor. Med andra ord kan jag inte betala en enda krona för den nödvändiga hemtjänsten…

—- Who ho! För ett kort ögonblick kände jag mig rik! —-

Jag har handikapp ersättning med 2100 kronor i månaden sedan i våras, pga fördyrande uppgifter – ett ersättning som i mitt fall grundar sig på hemtjänstavgiften och högkostnadsskydden – … och nu försvann avgiften för hemtjänsten, vilket gjorde att även handikapp ersättningen försvann.

Summa summarium… jag går back 330 kronor i månaden, jämfört med om jag betalat maxtaxa för hemtjänsten och haft kvar handikappersättningen. Ingen jätte kostnad för Svensson, men mycket pengar för mig… så nu står mitt hopp till att jag får några kronor i bostadstillägg.

———— … å så var det knäna! ————

På knäfronten inget nytt, jag traskar vidare på gatan tre dagar i veckan. Höger knä är väl ganska ok… vänster är som det är. Det är ingen lång sträcka jag går, ca 200 steg bort och lika många hem. Är inte helt vän med gåbordet, men det finns tydligen inget bättre alternativ…

——- kontinuitet ——

Det där med vikten av kontinuitet hör / läser man ofta om inom både barnomsorgen, skolan och äldreomsorgen.

Betydelsen av ordet skiljer sig dock väldigt åt, beroende på vilken omsorg det handlar om. Inom barnomsorgen betyder det att ”brukaren”, dvs barnet / eleven skall träffa så få olika pedagoger som möjligt under sin dag/vecka på förskolan eller skolan… medan det inom äldreomsorgen snarare verkar betyda det motsatta, dvs brukaren skall träffa så många olika personer som det bara möjligt!

I mars månad skulle planeringen ändras… hoppas att det på sikt innebär färre olika utförare!

Juni 2018. Av de 27 personerna som var här under maj månad återkom mindre än hälften – det är ju liksom semestertider nu -, dvs 11 personer (= totalt var det 25 stycken olika individer här under juni månad) + sex nya, varav en med allvarlig kattfobi! Av de sex nya har jag träffat EN tidigare… även om det var före nyårsafton 2017.

Juli 2018. Av de 25 olika personerna som var här under juni månad återkom hälften – 13 stycken – (= av totalt 22 olika individer under juli månad) + nio nya. Av dessa nio var två här för första gången, medan jag har träffat sju av dem tidigare… även om två av dem inte varit här i år.

Det innebär att jag hitintills träffat 79 olika utförare under 2018…

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized, Väder / oväder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s