December 2018…

… började med att kommunens sjukgymnast ringde; jag skulle inte få mer gångträning enligt HSL. Visst, man får bara ex antal gånger när man går till en sjukgymnast på stan också, men då beror det oftast på att det är kö för att få komma dit. Här måste anledningen vara en annan, eftersom gångträningen INTE utförs av sjukgymnasten… utan av någon personal (si så där 25 olika i månaden) från hemtjänsten.

Gångträningen skulle mao bort… samtidigt som hon tycket att det var bra att jag tränade, vilket jag skulle fortsätta med. Inte det lättaste att få i hop de ekvationen…


… när jag inte ens kan ta ut gåbordet själv (kan inte manövrera ut både det och rullstolen samtidigt i backen vid garaget).

5 december. Anlände skenorna (efter påtryckning. Det är två månader sedan de beställdes, men det är inte prio på den sortens hjälpmedel) som behövs för att komma in någonstans med trappsteg om man är rullstolsburen.

11 december. Försökte boka färdtjänst till den 24 december, men ombads ringa igen efter den 15 december ”eftersom tidsbokningen håller stängt mellan den 5-15 december”. Dåligt att inte informera om det, tyckte jag… men fick reda på att det var likadan i fjor (så det borde jag alltså veta).

Jobbat förtvivlat med årets upplaga av ”julkorten” (vilket jag gjort minst tjugo år förut)… och i vanlig ordning förbannat mig själv för att jag inte började vid midsommar, som jag lovade mig själv att göra FÖRA julen, och julen dess för innan.

En lucia blev det 🙂 …

15 december… hängde jag på låset, ursäkta telefonen för att beställa en färdtjänstresa den 24 december ”Din plats är 17…”

Det tog nästan en halvtimme innan det var min tur… och jag lyckades få en bil till julafton. Därefter skrev jag ett ”brev” till hemtjänst med klockslagen som jag inte skulle vara hemma på (vilket man måste göra senast en vecka före ev utflykter, så att de kan planera verksamheten).

——————————————————

Det pratas mycket om vikten av kontinuitet inom både barn- och äldreomsorg, men det betyder uppenbarligen olika saker!


Inom barnomsorg och skola betyder det att barnet / eleven ska träffa så få olika pedagoger som möjligt under sin dag… medan det inom äldreomsorgen verkar det betyda att man ska träffa så många olika personal som möjligt.

November. Av de 20 olika personer från hemtjänsten som var här under oktober återkom 13 (av totalt 28 olika individer under november månad) + en som inte varit här denna sidan nyår. En var här för första gången…

December. Av de 28 olika personer som var här under november återkom 16 (av totalt 27 olika individer under december månad) + 11 till som alla varit här någon gång tidigare under året.

Det innebär att jag träffat minst 90 OLIKA utförare från Sölvesborgs kommuns hemtjänst under 2018… och så många finns det inte ens anställda i grupp 3 söder, som jag tillhör.

Det här inlägget postades i Allmänt, Knä..., Reumatism, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s