Beslutsångest…

Inte det lättaste att köpa en ny kamera, finns ju hur många som helst som man ”villhöver”.

Så jag började med att bestämma att det skulle vara en kompakt kamera, och på så sätt försvann alla systemkamerorna (mest på grund av att jag tycker de är för tunga och omöjliga att ha i fickan)… men det finns en uppsjö med modeller kvar att välja på ändå. Jag bestämde att den fick kosta runt 2000 kronor – max – … och då försvann några till.

Valet föll till slut – efter mycket velande – på en SONY Cyber-shot DSC-WX350, 164 gram tung.

Superkompakt långzoomskamera med WiFi och NFC… OK!

  • 18,2 megapixlar
  • Filma i Full HD-upplösning
  • 20x optisk zoom
  • NFC One touch och WiFi
  • Optisk SteadyShot

Begriper inte hälften, och introboken på si så där trettioåtta språk blev jag inte mycket klokare av, så det blir till att prova sig fram…

Kameran har sex olika förprogramerade läge att välja på, där ”Intelligent Auto” är standard, men jag startade med ”Superior auto. The device beautifully shoots automatically while reducing blurring and noise.”

Överlägsen auto. Enheten, dvs kameran tar vackra foto automatiskt, samtidigt som suddighet och brus minskas… typ, på svenska! Så, here I go…

Här är jag vid Wolgastplatsen i Sölvesborg, och följer man gatan – Gamla Skolgatan – framåt, så kommer man till Stortorget.

DSC00075.JPG

Detta är originalfotot… övriga bilder är gjorda på det. Jag har micklat lite med det i datorn, eftersom jag tycker färgerna är lite för skarpa.

DSC00075 (4).JPG

… här är det nog närmre sanningen, åtminstone sett med mina ögon.

Å så klipper jag bort det gula TANDLÄKARHUSET…

DSC00075 (5)

… och det gula och röda huset på vänster sida

DSC00075 (7)

… och så åker det gula huset och muren i papperskorgen, och plötsligt kan jag läsa att det står ”SHADY” på en skylt, en skylt som nästan inte ens syns på originalfotot!

DSC00075 (12).JPG

———————————————-

Ett originalfoto till… föreställande den drygt halvkilometer  – 756 meter, för att vara exakt – långa Sölvesborgsbron. Även här har jag justerat färg och kontrast i datorn…

Från innerhamnen på vänster sida av bilden, till Kaninholmen i höger kant är det ca 300 meter.

Varje båge är 60 meter lång… hm, vad är det för skräp över den högra bågen? Är det på kameralinsen, eller på dataskärmen tro?

”Skräpet” visade sig vara ett flygfä… sannolikt en mås.

Så jag kan konstatera att med en SONY Cyber-shot DSC-WX350… kan jag få med saker på bild som jag inte har en aning om, förrän det är för sent 😉 .

———————————-

PS: Är nog bud på att använda någon form av stöd / stativ för att få bästa skärpa på ”saker” som befinner sig lång bortom mitt synfält.

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Fotograf, Sölvesborg..., Uncategorized, Väder / oväder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s