God Jul 2019…

… från pysselverkstaden, i vanlig ordning sent ute. Varje år lovar jag mig själv att börja med julkorten lagom till midsommar… men vem känner för att göra julkort mitt i sommaren? 

Inte jag i allafall, fast jag vet vilken stress det blir med dessa förb…..de julkort i halva december… för jag har gjort sådana i minst tjugofem år nu – olika varje år – och skickat till släkt och vänner.

jul20199 (2)Foto: I M

I fjor blev det en lucia (nopp, hon finns inte på bilden), så i år var det tänkt att hon skulle få en tärna… för vad är väl ett luciatåg utan tärnor? Inte mycket, enligt mina förutfattade tankar…

Sent ute, som sagt… men inte katastrof sent. Inventering gjordes på vad för materiel jag redan hade, och på vad jag måste inhandla… om det skulle bli något. Vårgrön kartong, hade jag – mycket – , likaså grått och lite svart. Inget av det var dock speciellt användbart till den tilltänkta tärnan… och jag klarade inte att tänka om, så syster yster skickades att inhandla vit, brun och hudfärgad kartong.

Hudfärgad… vad är det för färg, undrade syrran, för så får man inte säga numer. Nähä… skinnfärg, då! Europeisk? Skandinavisk, typ… skitsamma, bara inte grisrosa, som vi använde som barn när vi ritade både människor och grisar 🙂 .

Tjugo ”kort” brukar jag göra varje år, och jag brukar inte ens få någon över till mig själv… så i år ritade jag 24 av varje del och klippte ut. Många delar blev det…

DSC01234 (2)

… bara till tomten är det fyra olika delar som ska limmas ihop. Går inte på en kafferast precis, och klibbigt är det…

DSC01235 (2)

Materialet går väl på 5-6 kronor styck, men ska man räkna timpeng blir de dyra… mycket dyra.
Mitt i monteringen plockade jag fram kuvert och skrev namnen på dem… och gick in på datorn för att öppna filen med julkortsadresser, så jag inte skulle missa någon.

WHAT? Den gick inte att öppna! Alla adresser + vilka jag fick kort från 2018 var borta, puts väck. Eniro nästa…. bara för att upptäcka att jag inte hittade två av dem där heller!

Nå, femton av breven kom i väg den 16 december med julpost porto… och en karta brevporto inköptes i en hast, och ytterligare tre kom iväg. Vilket innebär att två personer blir utan i år 😦 …

———————————————————————————————

PS: Någon påstår att det är självporträtt som jag gjort 😉 …

jul23019Foto: B P

Det här inlägget postades i Allmänt, Foto, Pyssel, Tecknat :-), Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s