Toppen på ett isberg…

… enligt Anders Tegnell. Ett isberg fick som bekant Titanic att gå under…

korona

Det kommer massor med nya uppmaningar och förbud varje dag nu, och de som gällde igår är totalt ute i dag. Alla uppmanas att om möjligt jobba hemifrån, och skolor stänger. Visst, äldre ”barn” fixar att jobba hemifrån via datorn galant… men stäng barnomsorg och grundskolan och en tredjedel – har någon räknat nu – av vårdpersonalen försvinner samtidigt, eftersom många av dem inte bara är vårdpersonal utan även föräldrar.

Alla uppmanas via press och media att vara rädda om 70 plusarna och personer som tillhör riskgrupper… vilket i praktiken väl innebär att man INTE ska besöka dem. MAO typ, besöksförbud… samtidigt som dessa grupper uppmanas att hålla sig inomhus, och helst inte ens gå till affären och handla (toapapper). Här kan man ställa sig frågan; vilket är värst… tomt i kylen en månad eller två, eller corona?

Vården stängde vårdavdelningar både på sjukhus och äldreboende för besökare tämligen snabbt, men först i dag den 18 mars 2020 nämner de vård av 70 plusare, inklusive andra som är i behov av hemtjänst. Denna kategori – konstaterar man – kommer snarare att träffa fler utförare än normalt….

Kan ju bara tala för mig själv, men hitintills i mars månad har jag haft tjugosex olika utförare här + två elever och en namnlös individ som lämnade och packade upp mitt inköp. Under samma tid har jag haft besök av tre privatpersoner…

Det knepiga är att man som brukare INTE fått någon som helst information om vad Sölvesborgs kommunen har för beredskap eller tankar kring corona… man borde fått ett utskick med information på liknande sätt som man fick om omorganisationen (som genomfördes vecka 11), likså som man fick om stöld och bedrageri rajden i höstas. 

Och ja, jag har köpt toapapper… ursäkta, två D batterier 😉 !

——————————————————

PS: Alla vårdgivare har hitintills uppmanats av Folkhälsomyndigheten att stanna hemma om man känner sig krasslig, vilket jag hörde senast igår kväll den 17 mars på nyheterna … i dag den 18 mars är det nya direktiv i Region Blekinge; vårdpersonal med snuva och hosta ska gå till jobbet – enligt smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö – … och det gäller även de som arbetar med vård av äldre.

Det här inlägget postades i Allmänt, Blekinge, Sölvesborg..., Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s