Tulpaner från… Sölvesborg

2020 köpte jag inga nya tulpanlökar, så detta är sådana som blommat mer än ett år… med andra ord är det dessa namnsorter som jag bör köpa fler av. Dessvärre har jag förträngt namnen på flertalet av dem…

De här namnlösa tidiga tulpanerna planterades 2018. Då var de fem till antalet, så en har försvunnit… och då var för stora för sitt eget bästa och bröt nacken av sin egen tyngd. De är fortfarande stora, men inte katastrofstora…

Att bara EN tulpan försvinner på tre år tycker jag är ett bra facit… när det finns sorter som är helt borta efter två år.

Samtidigt sattes dessa franstulpaner. Tror de heter Lambada… minns dock inte hur många de var från början, men får godkänt ändå och hamnar på inköpslistan 2021.

… lökar planterade 2019…

Dessa lila-vita – tror de heter Smokey Mountains – sattes 2019… tillsammans med enfärgat lilaaktiga. Av de förstnämnda finns åtta kvar, medan det endast finns två av dess kompanjoner.

Samtidigt sattes dessa godingar, som också hamnar på inköpslista 2021.

Dream Touch tror jag de heter… så det är andra året den blommar. Sju blommor var det 2020, och sju är det även i år.

Det är en sen tulpan, ca 40 cm hög… fast det har de inte läst. Här är de tidiga, och närmre 60 cm höga. Det rekommenderas att ge dem blodmjöl vid blomningen, för att den ska sätta sidolökar… hm, undrar var jag hittar blodmjöl?

Detta är dock tre väldigt sena eftersläntare. Två gul-röda och en vit franstulpan. Vet inte ens när de planterades, och höstanemonerna och pionerna växer som synes nästan över dem.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Blekinge, Blommor, Trädgård, Uncategorized, Väder / oväder, Växter och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tulpaner från… Sölvesborg

 1. Helena Bure Wijk skriver:

  Hej fina! ❤ Hoppas att allt är bra med dig och din familj ❤ Kram din vän Helena

  Gilla

 2. Helena Bure Wijk skriver:

  Tack kära fina ❤ Jag blir så glad i hjärtat ❤ Har tänkt så mycket på dig. Så vackra tulpaner! ❤ Allt kommer att bli bra och om du vill så hälsar jag på till våren, så kan vi fika och njuta av dina vackra blomster ❤ Kramar ❤
  Helena

  Gilla

 3. Gunvor Persson skriver:

  Trevligt. Mycket av uppehållet beror på att tekniken inte varit med mig. Död mobil,, hängd dator… och telia på det 🙂 .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s