Dahlia i kruka, del tre…

Timmar minuter sekunder, tiden bara går… och går, ganska otroligt egentligen, men nu är det fem månader sedan Syster Yster planterade dahliarötterna i krukorna.

Rötterna – som mest liknade kattlortar – har gett upphov till ganska enorma plantor, plantor som blev typ en tredjedel högre än vad som ”bruksanvisningen” gjorde gällande…

Jätten i hörnet är Bristol Stripe – utan stripe dock 🙂 – …

14 oktober….

Dahlia Bristol Stripe… Läckert rufsig – 22 cm stora blommor – och ljuvligt tvåfärgad i vitt och cerise med flerskiktade kronblad. Bristol Stripe har länge varit en favorit och har funnits med sedan 1978. Utmärkt som snittblomma! 110 cm hög… ha, ha, säger jag bara. Den är enfärgad och jättestor, som synes!

Den röda – som står i samma kruka som Bristol – är pompomdahlian Viking. 120 cm hög, och rikblommande, ca 7 cm stora ”bollar”… den höga gula kaktusdahlian måste vara en knöl som konverterat, typ. Har svårt att tro att jag köpt en rent gul dahlia…

… men det lär avslöjas när de är upptagna ur krukorna för vintern, eftersom samtliga fick en liten namnskylt i krukan (bara att hoppas att texten sitter kvar på dem).

Tiden går som sagt, och snart är dahliornas tid ute, frostkänsliga som de är. Grannens tak har varit vitt två morgnar redan… så några blommor har fått flytta in på köksbordet.

Myrthe och Nina & Ivan…
Bristol Stripe, Mary Evelyn… och några jag inte kan namnen på

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Sölvesborg..., Uncategorized, Väder / oväder, Växter och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dahlia i kruka, del tre…

  1. Suttecity skriver:

    Ett lyckat år för dahlior! Värsta är ju att när de blommar som bäst hänger frosten och hotar förinta dem. Men nu är alla uppe och i vinterförvaring här.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s